Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚουράστηκα να ανησυχώ για τα πάντα, πώς μπορώ να το σταματήσω

Κουράστηκα να ανησυχώ για τα πάντα, πώς μπορώ να το σταματήσω

Συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να ζει με ένα αίσθημα ανησυχίας. Ανησυχώ για τα πάντα. Φτιάχνω σενάρια μέσα στο μυαλό μου για όλα αυτά που μπορούν να πάνε στραβά. Για το αεροπλάνο που φοβάμαι να ανέβω, για τις αρρώστιες, για τη μοναξιά, για τα χρήματα. Ανησυχούμε γενικά εμείς οι άνθρωποι για ένα σωρό πράγματα που είναι μέσα στο μυαλό μας και σπάνια γίνονται πραγματικότητα.


 

«Ανωνυμος»

φόβος μετά από διάρρηξη

Κάθε φορά που ανησυχώ

Όλες εκείνες τις φορές που ανησυχούσα για τα πάντα και όλα αυτά τα άσχημα σενάρια που έπλαθα στο μυαλό μου, δεν άφηνα τα φτερά μου να ξεδιπλωθούν από τις πλάτες μου και να με αφήσουν να πετάξω.

 

Είναι ανθρώπινη αυτή η ανησυχία αλλά κάποιες φορές φτάνει και στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Όταν ήμασταν παιδιά ίσως θυμάσαι παράλογους φόβους που είχαμε. Φοβόμασταν τη σκιά στο δωμάτιο και ήμασταν σίγουροι ότι μέσα στην ντουλάπα υπήρχε ο μπαμπούλας. Μόλις όμως μοιραστήκαμε την ανησυχία μας με κάποιον άλλο και ρίξαμε φως στο σκοτάδι, αμέσως ο φόβος έφυγε. Όπου υπάρχει φως δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει ανησυχία. Όπου υπάρχει γνώση δεν υπάρχει φόβος. Μάθε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να μη φοβάσαι.

Αυτά που έχω ζήσει ως εδώ και τι μπορώ να ελέγξω

Πόσα χθες πέρασαν με τόσες ανησυχίες. Κάποτε επιβεβαιωθήκαμε και ο φόβος μας έγινε αληθινός. Και όμως είμαστε ακόμα εδώ! Ζώντας εφόσον έχουμε βιώσει το μεγαλύτερο φόβο μας. Είμαστε ακόμα εδώ γιατί η ζωή συνεχίζεται, όσο κλισέ και αν ακούγεται.

Τι από όλα όσα έχουμε ζήσει και φοβόμασταν κάποτε μπορούσαμε να ελέγξουμε; Υπάρχει έστω και ένα από αυτά που πραγματικά περνούσε από το χέρι μας; Όσο και να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και να σχεδιάζουμε και να ζούμε τη ζωή μας, κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Κάνουμε τις επιλογές που θεωρούμε ως τις πιο λογικές και πιο συμφέρουσες για εμάς και το μέλλον μας αλλά και πάλι είμαστε ανίσχυροι στο να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όσο και αν ανησυχούμε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη μέρα μας.

Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο σενάρια, διαλέγω πάντα το θετικό

Έχοντας μελετήσει άπειρα επιστημονικά άρθρα και βιβλία νευροεπιστημόνων σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις δυνατότητες που έχει, πια επιλέγω να κάνω μόνο θετικές σκέψεις. Να σκέφτομαι και να manifest το θετικό σενάριο για τη ζωή μου, όσο και αν κάποιες φορές ανησυχώ. Μόλις νιώσω το κύμα ανησυχίας να ανεβαίνει στο λαιμό μου, αμέσως αντικαθιστώ τη σκέψη που κάνω με κάτι θετικό.

Δεν αφήνω την ανησυχία να με καλύψει γιατί ίσως με παρασύρει και τότε θα είναι δύσκολο να βρω από κάπου να κρατηθώ και να βγω από αυτήν την κατάσταση.

 

Ό,τι έζησα χθες δε με καθορίζει σήμερα. Σήμερα έχω να κάνω νέες επιλογές, νέες δράσεις, νέες αποφάσεις! Ας είναι βασισμένο το μέλλον μας σε αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε, ονειρευόμαστε ότι θα γίνουμε και όχι βάσει αυτού που φοβόμαστε ότι θα γίνουμε. Από το φοβάμαι μέχρι το ζω ένα αποφασίζω δρόμος!

Βρες τη λύση που ταιριάζει σε εσένα

  • Ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό αν αυτή η ανησυχία που έχεις σήμερα δεν σε κάνει λειτουργική μέσα στη μέρα σου.
  • Αν δεν έχεις τους πόρους που χρειάζεσαι για τη βοήθεια αυτή, προσπάθησε να ανατρέξεις στο παρελθόν και σε όλες εκείνες τις φορές που οι ανησυχίες σου δεν επιβεβαιώθηκαν.
  • Με ποιους τρόπους τα κατάφερες να ξεπεράσεις όλα όσα φοβόσουν.
  • Αν έχεις αυτήν την έντονη ανησυχία αγκάλιασε τα συναισθήματα αυτά που νιώθεις. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου, ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις. Τι σου αρέσει να κάνεις πολύ και όταν το κάνεις ξεχνιέσαι;

Το μυαλό σου είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο. Με ότι εικόνες και σκέψεις το τροφοδοτείς, θα λάβεις ανάλογα αποτελέσματα, είναι στο χέρι σου να επιλέξεις τι είναι αυτό που θες για τον εαυτό σου. Ότι και αν είναι να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου, μοιράσου αυτό που σε βαραίνει και αμέσως θα γίνει πιο μικρό.

Κάνε πειράματα να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες χθες. Δοκίμασε δράσεις και πάρε άλλα αποτελέσματα. Μέχρι να βρεις αυτό που λειτουργεί σε εσένα όπως έχεις ονειρευτεί!Δ

 

 

Λαμπρινή Λαδά 3 August 2021

Πηγή: https://ipop.gr/mind/simera-einai-to-chthes-gia-to-opoio-tha-ste/?fbclid=IwAR1MCJeWf0zSGC1TAFOz66BIeE2nqBNVpoKeWEVlmfg0IP4iNBIxZRrMEs8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ