Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕίναι η φυτική πρωτεΐνη καλύτερη από την πρωτεΐνης κρέατος;

Είναι η φυτική πρωτεΐνη καλύτερη από την πρωτεΐνης κρέατος;

Αν και εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενο ποια είναι καλύτερη, η πιο πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ένα σαφές πλεονέκτημα της φυτικής πρωτεΐνης έναντι της πρωτεΐνης κρέατος είναι ότι η φυτική πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Όσοι καταναλώνουν πολλές φυτικές πρωτεΐνες έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.


Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου έκαναν μια έρευνα σε σχεδόν 4700 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα. Διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη φυτική πρωτεΐνη είπαν ότι είχαν τα άτομα, τόσο χαμηλότερη ήταν η αρτηριακή τους πίεση.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine έδειξε ότι οι χορτοφάγοι τείνουν να είναι ελαφρύτεροι από τους μη χορτοφάγους και ότι τα αμινοξέα και το μαγνήσιο που βρίσκονται στη φυτική πρωτεΐνη μπορεί να παίζουν ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Δεδομένου ότι η μελέτη δείχνει ότι η φυτική πρωτεΐνη έχει κάποια οφέλη που στερούνται από την πρωτεΐνη κρέατος, συνιστάται να προσθέσουμε κάποιες ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης στη διατροφή μας για καλύτερη υγεία. Καλές πηγές φυτικής πρωτεΐνης περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καλαμπόκι, σιτάρι, βρώμη, μιλό, κριθάρι, προϊόντα σόγιας όπως τοφού, γάλα σόγιας, ξηρούς καρπούς και σπόρους όπως μπιζέλια, φασόλια, φιστίκια, αμύγδαλα, ξηρούς καρπούς από πίπες κ.λπ. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ορισμένες ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης είναι σίγουρα καλύτερη από μια δίαιτα που λαμβάνει διατροφικές πρωτεΐνες μόνο από το κρέας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ