Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΒ-γλυκάνη: Το καλύτερο είδος φυτικής ίνας για την υγεία της καρδιάς

Β-γλυκάνη: Το καλύτερο είδος φυτικής ίνας για την υγεία της καρδιάς

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την υγεία μας, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φυτικών ινών; Και ότι ορισμένα είδη φυτικών ινών είναι καλύτερα για την υγεία της καρδιάς μας από άλλα;


Η Β-γλυκάνη είναι ένας τύπος διαλυτής ίνας που βρίσκεται στη βρώμη, το κριθάρι και ορισμένα είδη μανιταριών. Οι διαλυτές ίνες διαλύονται στο νερό και σχηματίζουν μια ουσία που μοιάζει με γέλη στο έντερο. Αυτή η ουσία που μοιάζει με τζελ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και να κρατήσει τις αρτηρίες καθαρές.

Η Β-γλυκάνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της LDL («κακής») χοληστερόλης έως και 5% και τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης έως και 3%. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της φλεγμονής.

Έτσι, εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε Β-γλυκάνη. Η βρώμη, το κριθάρι και τα μανιτάρια είναι όλες εξαιρετικές πηγές αυτής της διαλυτής ίνας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ