Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοιμάσαι 10 ώρες την ημέρα; Δες πώς βλάπτεις τον υγεία σου!

Κοιμάσαι 10 ώρες την ημέρα; Δες πώς βλάπτεις τον υγεία σου!

Μήπως κοιμάσαι 10 ώρες την ημέρα ή και παραπάνω; Ναι μεν ξεκουράζεσαι, αλλά κάνεις και κακό στην υγεία σου. Με ποιον τρόπο; 


Αν έχεις παρατηρήσει ότι χρειάζεσαι 9 με 10 ώρες ύπνο ή και παραπάνω και αισθάνεσαι κουρασμένος, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά κι είναι μια ένδειξη ότι ίσως να υποφέρεις από κάποιο πρόβλημα υγείας. Μήπως θες συνέχεια να κοιμάσαι και τελικά μήπως κοιμάσαι όντως πολλές ώρες; Κάτι σημαίνει αυτό για την υγεία σου.

Τι σημαίνει για την υγεία σου αν κοιμάσαι 10 ώρες την ημέρα ή και παραπάνω;

Μπορεί να υποφέρεις από υπερυπνία 

Το αντίθετο της αϋπνίας, η υπερυπνία, είναι μια κατάσταση γνωστή για την αυξημένη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της ημέρας. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση αυτή μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αισθάνεσαι υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αποκοιμηθείς ακόμη και όταν οδηγείς ή είσαι στη δουλειά. Ακόμα και όταν κοιμάσαι περισσότερο από το συνιστώμενο ποσό, πιθανότατα θα αισθάνεσαι κουρασμένος και εξαντλημένος.

Μήπως έχεις κατάθλιψη; 

Ενώ ορισμένοι ενήλικες βιώνουν αϋπνία ως ένδειξη κατάθλιψης, υπάρχει ένα ποσοστό ενηλίκων, καθώς και παιδιών και εφήβων, που θέλουν να κοιμούνται υπερβολικά λόγω της κατάθλιψης.

Μπορεί να έχεις καρδιακά προβλήματα 

Ένα από τα σημάδια ότι μπορεί να πάσχεις από καρδιακή νόσο μπορεί να είναι ο ύπνος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ μπορεί να αισθάνεσαι κουρασμένος και εξαντλημένος, μπορεί να μην έχεις δουλέψει και να μην έχεις κουραστεί τόσο στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι εύκολο να διακρίνεις εάν το πρόβλημά σου με τον υπερβολικό ύπνο μπορεί να σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα.

Τον θυρεοειδή τον έχεις ελέγξει; 

Υπάρχουν δύο τύποι προβλημάτων θυρεοειδούς που επηρεάζουν τον ύπνο. Ενώ ένα από αυτά προκαλεί αϋπνία, το άλλο προκαλεί υπερβολικό ύπνο ή αίσθημα κόπωσης όλη την ώρα. Ο υποθυρεοειδισμός σχετίζεται με τον υπερβολικό ύπνο μες τη μέρα και μπορεί να προκαλέσει κόπωση και ύπνο.

Αν γενικά αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο σου και η υπνηλία διατρέχει καθημερινά τη ζωή σου, μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το γιατρό σου; 

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/koimasai-10-ores-tin-imera-des-pos-vlapteis-ton-ygeia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ