Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚεφάλαιο «επιτυχημένη συγκατοίκηση»: Όλα τα σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσεις πριν...

Κεφάλαιο «επιτυχημένη συγκατοίκηση»: Όλα τα σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσεις πριν αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα

Ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα στη σχέση σας, τη συγκατοίκηση. Είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι, πετάτε στα ουράνια και ανυπομονείτε να μοιραστείτε το ίδιο κρεβάτι. Δεν είναι, ωστόσο, όλα τόσο ονειρικά, αφού το να μένεις με τον άλλο δεν είναι απλή υπόθεση. Όσο συναρπαστική κι αν ακούγεται ως προοπτική, οι δυσκολίες είναι πολλές και αρκετές σχέσεις διαλύονται λίγο καιρό μετά. Βέβαια, τον πρώτο καιρό είναι σίγουρο ότι όλα θα είναι «μέλι-γάλα». Οι πρώτες αποκαλύψεις όμως και η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι αυτή που θα τεστάρει τη σχέση ενός ζευγαριού. Για να μην βρεθείτε λοιπόν και οι δύο προ εκπλήξεων, καλό θα ήταν να κάνετε ο ένας στον άλλον ορισμένες ερωτήσεις πριν τη συγκατοίκηση, έτσι ώστε να δείτε αν συγκλίνουν τα θέλω σας.


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την συγκατοίκηση. Πότε είμαστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο βήμα;

Ερωτήσεις πριν τη συγκατοίκηση: Τι θα πρέπει να ρωτήσετε ο ένας τον άλλον πριν μείνετε μαζί

Γιατί συγκατοικείτε;

 

Είτε αυτή η μετάβαση γεννιέται για τη διευκόλυνσή σας, είτε όχι, καλό είναι να αναρωτιέστε ποια είναι τα κίνητρα αυτής της μετακόμισης.

Το κάνετε γιατί θέλετε να μαζέψετε χρήματα; Το κάνετε γιατί θέλετε να μείνετε μαζί και να είστε ο ένας η συντροφιά του άλλου; Καλό είναι να ψάξεις πρώτα το γιατί συγκατοικείς ώστε να προετοιμαστείς αργότερα για την συμβίωση με έναν άλλον άνθρωπο, που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

ερωτήσεις πριν τη συγκατοίκηση

Freepik

Πού πηγαίνει αυτή η σχέση;

Πολύ κλισέ ερώτηση σε μία σχέση δύο ανθρώπων, ωστόσο πολύ βασική όταν πέφτει στο τραπέζι η ιδέα της συγκατοίκησης. Γιατί μπορεί στην αρχή η σχέση να ξεκίνησε με τη φράση «απλώς προχωράμε και βλέπουμε χαλαρά πώς πάνε τα πράγματα», ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα χαλαρό στο να μετακομίζετε μαζί.

Κάντε μια σοβαρή συζήτηση για τη σχέση σας πριν υπογράψετε μαζί τα συμβόλαια ενός σπιτιού. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά επίσημο, αλλά καλό είναι προτού μοιραστείτε μια κοινή στέγη, να βεβαιωθείς ότι τυχόν μεγάλα σχέδια που έχετε για τον εαυτό σας και για το μέλλον σας δεν θα σας εμποδίσουν να μοιραστείτε μια κοινή ζωή.

 

Πώς είναι τα οικονομικά σας;

Ακόμη και τα ζευγάρια που επιλέγουν να διατηρούν τα οικονομικά τους ξεχωριστά θα πρέπει να γνωρίζουν σε τι φάση βρίσκονται όταν αρχίσουν να βασίζονται σε κάποιον άλλο. Η συζήτηση για τα οικονομικά είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν πρόκειται να καταλήξετε να χωρίσετε στη μέση τα περισσότερα πράγματα.

Μπορεί να αποφασίσετε ότι κάποιος από τους δύο θα καλύψει τα περισσότερα ενοίκια ή ότι θα μοιράσετε τα πάντα 50/50. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η απόφαση θα πρέπει να βασίζεται και στους δύο .

Τι σημαίνει για τον καθένα ο προσωπικός χρόνος και χώρος;

Ακόμα κι αν είσαι αρκετά τυχερή και μετακομίζεις με το αγαπημένο σου πρόσωπο πάνω στη γη, θα υπάρξουν μέρες που θα νευριάζει ένας με τον άλλον. Μπορεί να έχει να κάνει με μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, αλλά θα έρθει η μέρα που και ο παραμικρός ήχος που προέρχεται από εκείνον θα σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις από τα νεύρα σου.

Το να μπορείς να πεις «σ’ αγαπώ, αλλά αυτό που χρειάζομαι είναι να μην μου μιλάς για την επόμενη ώρα» είναι ένας πολύ βασικός τρόπος για να βάλεις τα όρια σου. Θα πρέπει να διατηρήσει ο καθένας τη δική του ταυτότητα μέσα σε αυτή τη σχέση. Μην παραμελείς τους φίλους και τις παρέες σου, και προσπαθήστε να δίνετε ο ένας στον άλλο τον αναγκαίο σας χώρο για να παραμείνετε αγαπημένοι.

Unsplash

Πώς θα μοιραστούν οι δουλειές του σπιτιού;

Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να είναι το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει. Ωστόσο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι άνισα κατανεμημένες ευθύνες μέσα στο σπίτι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια. Μοιράστε εξ αρχής τις δουλειές ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο σας ή και με το τι προτιμάτε να κάνετε στο σπίτι ώστε να αποφύγετε στο μέλλον αχρείαστους καυγάδες.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή μετά τη μετακόμιση;

Είναι τόσο εύκολο να ξεχάσεις να βγαίνεις ραντεβού όταν μετακομίζεις με τον άλλον γιατί συχνά μπερδεύετε τον γενικό χρόνο που περνάτε παρέα με τον πραγματικό και ποιοτικό χρόνο που οφείλει ένα ζευγάρι να έχει. Και υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις.

 

Η απόφαση να μετακομίσεις με τον σύντροφό σου είναι μια μεγάλη απόφαση που έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη σχέση σου, όσο και στη ζωή σου. Θα πρέπει να νιώθετε και οι δύο εξίσου έτοιμοι και ενθουσιασμένοι με την προοπτική του να ζήσετε μαζί. Απαιτεί άλλωστε κόπο και αγώνα για να εντάξεις τις επιθυμίες δύο ανθρώπων κάτω από μία στέγη.

 

Tags : Relationships

Αγγελίνα Μάνου 3 September 2022

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/kefalaio-epitychimeni-sygkatoikisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ