Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαι όμως το φυστικοβούτυρο έχει θετικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Και όμως το φυστικοβούτυρο έχει θετικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Πρέπει να λατρέψεις το φαγητό που εκτός του ότι κάνει καλό στον οργανισμό σου είναι παράλληλα γευστικότατο. Αυτή είναι ακριβώς η περίπτωση με το φυστικοβούτυρο. Το φυστικοβούτυρο –το οποίο έχεις παρεξηγήσει- περιέχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε, του μαγνησίου, του σιδήρου και της βιταμίνης  Β6. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον το φυστικοβούτυρο είναι πολύ ευέλικτο-ποια άλλη τροφή μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρωινό, στο μεσημεριανό, στο δείπνο, στο σνακ και στο επιδόρπιο;


Ακόμα κι αν η γεύση από μόνη της δεν είναι αρκετή για σε κάνει φαν, λάβε υπόψη σου μερικά από τα οφέλη για την υγεία.

Ικανοποιεί την όρεξη

Μια μελέτη στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έφαγαν φυστίκια ή φυστικοβούτυρο για πρωινό εμφάνισαν σημαντική μείωση στη επιθυμία για φαγητό για χρονικό όριο που έφτανε τις 12 ώρες.  Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυστικοβούτυρο είναι συνδεδεμένο με την αύξηση της παραγωγής του PYY, μιας αίσθηση γεμάτη ορμόνες, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Σε αδυνατίζει

Επειδή ακριβώς σε βοηθάει να περιορίσεις την όρεξή σου, μπορεί να είναι έκπληξη το ότι σε βοηθά να χάσεις βάρος. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς τείνουν πιο υγιή δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που τους αποφεύγουν, σύμφωνα με την έρευνα.

Προστατεύει την καρδιά σου

Τα φυστίκια είναι μια εξαιρετική πηγή ακόρεστων λιπών, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον πέντε μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 44% μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, συγκριτικά με γυναίκες που κατανάλωσαν ελάχιστες ποσότητες ξηρών καρπών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard.

Σου προσφέρει πανέμορφο δέρμα και μαλλιά

Τα φυστίκια περιέχουν βιοτίνη, μια βιταμίνη Β απαραίτητη για μακριές, υγιείς τούφες μαλλιών και τη γενική υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε , η οποία θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Διαχειρίζεται το διαβήτη τύπου 2

Τα φυστίκια- και φυσικά το βούτυρό τους- είναι φυσικώς  χαμηλά σε υδατάνθρακες. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν την πρόληψη της απότομης ανόδου του σακχάρου στο αίμα και  γι’ αυτό αποτελούν μια ιδανική τροφή για ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Φυσικά όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες τροφές, δεν πρέπει να υπερβάλλεις. Κάθε λάτρης του φυστικοβούτυρου γνωρίζει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (περίπου 100 ανά κουταλιά σούπας) , οπότε είναι καλύτερα να περιορίσεις τον εαυτό σου το πολύ σε 2 κουτάλια. Κι επειδή δεν είναι όλα με τον ίδιο τρόπο παρασκευασμένα, όταν είσαι για ψώνια ψάξε για φυσικές ποικιλίες χωρίς την προσθήκη μερικώς υδρογονωμένων ελαίων και άλλα ύποπτα συστατικά ή ακόμα καλύτερα προτίμησε να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό φυστικοβούτυρο.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/ke-omos-fistikovoutiro-echi-thetika-ofeli-gia-ton-organismo-sou/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ