Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαθημερινά πράγματα που κάνεις λάθος σ’ όλη σου τη ζωή!

Καθημερινά πράγματα που κάνεις λάθος σ’ όλη σου τη ζωή!

Σύμφωνα με έρευνες, ζούμε το 49,6% της ζωής μας σε λειτουργία… αυτόματου πιλότου! Τι σημαίνει αυτό; Ότι τις περισσότερες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής τις κάνουμε τελείως μηχανικά, χωρίς να το σκεφτούμε παραπάνω. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι τις κάνουμε και σωστά!

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με καθημερινά πράγματα που κάνεις λάθος σ’ όλη σου τη ζωή! Επειδή πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά, μάθε τι κάνεις λάθος όλα αυτά τα χρόνια και ξεκίνα από σήμερα κιόλας να το κάνεις σωστά!


Πώς κρατάς το ποτήρι

πράγματα που κάνεις λάθος

Ο σωστός τρόπος να κρατάς το ποτήρι με το ποτό σου είναι απ’ τον λαιμό του. Ο λόγος είναι απλός: Εάν κρατάς το ποτήρι από πιο ψηλά, η θερμοκρασία των χεριών σου επηρεάζει τη θερμοκρασία του ποτού σου, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα, αλλά και ν’ αλλάζει η γεύση του!

Πόσο συχνά λούζεσαι

πράγματα που κάνεις λάθος

Τόσο οι στιλίστες όσο κι οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μαλλιά σου καθώς αφαιρεί την ωφέλιμη λιπαρότητα που έχουν πάνω τους. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά παράγουν περισσότερο σμήγμα και μόλις τ’ αφήσεις ακόμα και μια μέρα άλουστα, φαίνονται λαδωμένα!

Τα φαγητά στο microwave

πράγματα που κάνεις λάθος

Μπορεί το φουρνάκι μικροκυμάτων να εφευρέθηκε με σκοπό να ζεσταίνει το φαγητό γρήγορα, όμως, αυτό δεν μπορεί να το κάνει εάν δεν προσέχεις το πώς βάζεις το φαγητό μέσα στο microwave. Κάνε μια τρύπα στη μέση του φαγητού που έχει περισσέψει και θέλεις να ζεστάνεις για να μπορέσει η θερμότητα να περάσει σ’ όλη το φαγητό και να μην μένει το μισό κρύο.

Πώς ακουμπάς την κουτάλα στην κατσαρόλα

πράγματα που κάνεις λάθος

Εάν δεν θέλεις να λερώσεις ακόμα ένα πιάτο ενώ ετοιμάζεις το βραδινό σου, μπορείς ν’ ακουμπήσεις την κουτάλα όσο μαγειρεύεις στο κενό που υπάρχει στο χερούλι της!

Το μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο

πράγματα που κάνεις λάθος

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να πιστεύουν ότι ένα ντους με ζεστό νερό βοηθάει να χαλαρώσουμε πριν πέσουμε να κοιμηθούμε, όμως, τελικά δεν συνιστάται απ’ τους ειδικούς το ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο. Ο λόγος είναι απλός: Η θερμοκρασία του σώματός σου παραμένει υψηλή, με αποτέλεσμα η καρδιά σου και οι φλέβες σου να είναι σε εγρήγορση.

Έχεις δύο επιλογές: Είτε ν’ αφήσεις να περάσει τουλάχιστον μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο μετά το ζεστό μπάνιο είτε να προτιμήσεις το πιο χλιαρό νερό.

Πώς γεμίζεις το ποτήρι σου με χυμό

πράγματα που κάνεις λάθος

Όχι, ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις χυμό στο ποτήρι σου δεν είναι κρατώντας ψηλά πάνω απ’ το ποτήρι το μπουκάλι. Το μυστικό είναι να πλησιάσεις τη συσκευασία του χυμού στο ποτήρι σου και μάλιστα απ’ την αντίθετη πλευρά απ’ αυτή που είναι το καπάκι για να μην πιτσιλιστείς!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/kathimerina-pragmata-poy-kaneis-lathos-s-oli-soy-ti-zoi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ