Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘες να κάνεις το έτοιμο φύλλο να μοιάζει χειροποίητο; Με αυτό το...

Θες να κάνεις το έτοιμο φύλλο να μοιάζει χειροποίητο; Με αυτό το κόλπο μπορείς να το καταφέρεις

Ξέρουμε ότι θα ήθελες να έχεις το χρόνο αλλά και την τεχνική γνώση για να φτιάξεις ένα άψογο φύλο για την πίτα σου, όμως αυτό τις περισσότερες φορές είναι αρκετά δύσκολο. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ποιότητας έτοιμα φύλλα τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εάν όμως αναρωτιέσαι ακόμα πώς να κάνεις το έτοιμο φύλλο να μοιάζει χειροποίητο, σου έχουμε την λύση.


Πώς να κάνεις το έτοιμο φύλλο να μοιάζει χειροποίητο

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις άπειρο χρόνο στην κουζίνα σου ανοίγοντας φύλλο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα έτοιμο φύλλο για πίτες και μερικά ακόμη υλικά. Για να το κάνεις να φαίνεται σαν χειροποίητο ακολούθησε αυτό το πανεύκολο τρικ. Αυτό είναι και το κόλπο που κάνουν οι φωτογράφοι φαγητών και οι foodstylist για να κάνουν το φύλλο να φαίνεται φρεσκοψημένο και σπιτικο:

 

 Χτύπησε σ’ ένα μπολ λίγο αλεύρι με ελάχιστο λάδι και λίγο νερό και ανακάτεψε φτιάχνοντας ένα ρευστό χυλό. Στη συνέχεια άλειψε με λίγο από το μείγμα αυτό μ’ ένα πινέλο τον πάτο του ταψιού (πριν το πρώτο φύλλο) και την επιφάνεια της πίτας (πάνω από το τελευταίο φύλλο). Aν θες άλειφε, πάντα με πινέλο, με λίγο από το ρευστό αυτό χυλό και κάθε ένα φύλλο που στρώνετε χωριστά.

Όταν η πίτα σου ψηθεί θα πάρει ένα χρυσαφένιο χρόνο και πραγματικά θα μοιάζει σαν να άνοιξες φύλλο ολομόναχη!

 

Tags : everyday_life

Αγγελίνα Μάνου 16 April 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/thes-na-kaneis-to-etoimo-fyllo-na-moiaze/?fbclid=IwAR0wOKJlTrHkLB3CUn7somo_35YkIwwg2ZVPrA9IB_91W4C0cmndUmCKPnk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ