Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα; 5 φθηνές πρωτεΐνες για να εντάξεις στην διατροφή...

Θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα; 5 φθηνές πρωτεΐνες για να εντάξεις στην διατροφή σου τώρα!

Ακόμα κι αν τρως λίγη ποσότητα κρέατος σε σχέση με άλλους ανθρώπους, πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ότι η τιμή έχει φθάσει στα ύψη και πως η ακρίβεια έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή σε όλους μας. Μια τόσο σημαντική αύξηση της τιμής, όμως, στα βασικά αγαθά μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην τσέπη σου, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μία λίστα από πηγές πρωτεΐνης που είναι αρκετά οικονομικές ώστε να τις επιλέξεις και να εξοικονομήσεις χρήματα!


 

5 φθηνές πρωτεΐνες για να ανασάνει το πορτοφόλι σου

Φασόλια

Όχι μόνο είναι η πιο οικονομική πηγή πρωτεΐνης, είναι επίσης ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα.

 

Τα φασόλια είναι εξαιρετικά ευέλικτα, πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Έτσι, το να απολαμβάνεις μία φθηνή πρωτεΐνη είναι εξαιρετικό όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για τον πλανήτη.

Εάν εξακολουθείς να λαχταράς τουλάχιστον λίγη από τη γεύση και την υφή του κρέατος στο πλούσιο σε φασόλια γεύμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή ποσότητα ως άρωμα και λίγη γεύση.

Ημέρα για όσπρια: Η καλύτερη συνταγή για φακές, με μόλις 195 θερμίδες

Τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ

unsplash/Shelley Pauls

Τόφου

Είναι γεμάτο πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης και παίρνει τη γεύση όποιου γεύματος κι αν συνδυαστεί. To τόφου είναι η τροφή που προστατεύει την καρδιά, ενώ επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, καθώς περιέχει 520 mg/100 γρ., καλή πηγή χαλκού, πηγή σεληνίου, που έχει αντιοξειδωτική δράση, όπως και σιδήρου.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια γευστικότατη πηγή πρωτεΐνης. Κάνε εικόνα μία λαχταριστή ομελέτα γαρνιρισμένη με εκλεκτά μυρωδικά και γραβιέρα, συνοδευόμενη από μία σαλάτα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί

unsplash/Sarah Shull

Λιγότερο δημοφιλή κρέατα

Εάν προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα σε πρωτεΐνη, θα χρειαστεί να αποχαιρετήσεις τα φιλέτα και να προτιμήσεις κρέατα που δεν είναι τόσο δημοφιλή και αργούν να βράσουν και να μαγειρευτούν.

Ξεκίνα, λοιπόν, να μαγειρεύεις χοιρινή σπάλα ή ωμοπλάτη και δες πόσο γρήγορα θα γίνουν οι αλλαγές στην τσέπη σου. Όμως, να θυμάσαι ότι τα πιο σκληρά κομμάτια όπως αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρεφθούν, οπότε χρειάζεται υπομονή.

βιταμίνη D

Pexels

 

Κιμάς

Τις περισσότερες φορές, ο κιμάς είναι ένα προϊόν που φτιάχνεται από τα υπολείμματα στα κρεοπωλεία, επομένως το κόστος του είναι χαμηλότερο. Υπάρχει, πλέον, η δυνατότητα να δοκιμάσεις κιμά από χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο, ακόμα και γαλοπούλα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να μαγειρέψεις με κιμά και σίγουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι μια ήπια πρωτεΐνη, οπότε συνδυάζεται πολύ καλά με γεύσεις όπως το σκόρδο και τα φρέσκα βότανα και σίγουρα σε βοηθά να εξοικονομήσεις χρήματα.

 

Tags : Diet

Κατερίνα Ταλιαδούρου 24 March 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/theleis-na-exoikonomiseis-chrimata-5-fthi/?fbclid=IwAR2ulTIKUOxHbvQtoXvDyASMBXTOsTsJPEl2b-caJA-XINfJ_jbsnc3YKLI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ