Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ ψυχολογία πίσω απ' το γιατί μας ενδιαφέρει η αστρολογία και διαβάζουμε...

Η ψυχολογία πίσω απ’ το γιατί μας ενδιαφέρει η αστρολογία και διαβάζουμε τις προβλέψεις των ζωδίων

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί διαβάζουμε τα ζώδια, τις ημερήσιες/ εβδομαδιαίες/ μηνιαίες προβλέψεις, θέλουμε να ξέρουμε τον αστρολογικό μας χάρτη, μας ενδιαφέρει πότε έχει ανάδρομο Ερμή κι όλα αυτά που σχετίζονται τ’ άστρα;


Εμείς αναρωτηθήκαμε σχετικά μ’ αυτό το guilty pleasure πολλών από εμάς και παρακάτω μερικές απαντήσεις που ίσως σου φανούν κι εσένα χρήσιμες!

 

 

Τι είναι η Αστρολογία;

Η αστρολογία είναι η μελέτη του πώς οι θέσεις των αστεριών και των πλανητών πιστεύεται ότι επηρεάζουν τις ανθρώπινες ζωές. Η βαβυλωνιακή αστρολογία πιστεύεται ότι είναι το πρώτο οργανωμένο σύστημα αστρολογίας, που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Τα ζώδια:

  • Κριός: 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου
  • Ταύρος: 20 Απριλίου – 20 Μαΐου
  • Δίδυμοι: 21 Μαΐου – 21 Ιουνίου
  • Καρκίνος: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
  • Λέων: 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
  • Παρθένος: 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου
  • Ζυγός: 23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου
  • Σκορπιός: 24 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου
  • Τοξότης: 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
  • Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
  • Υδροχόος: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου
  • Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ο ζωδιακός κύκλος, μια ζώνη του ουρανού όπου λέγεται ότι κινούνται τα μονοπάτια του ήλιου, της σελήνης και των πλανητών, χωρίζεται σε 12 αστερισμούς, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει περίπου ένα μήνα, με το «έτος» να ξεκινά στην εαρινή ισημερία του βορείου ημισφαιρίου.

γιατί διαβάζουμε τα ζώδια

Pexels

Γιατί διαβάζουμε τα ζώδια και μας ενδιαφέρει η αστρολογία;

Το ενδιαφέρον για την αστρολογία είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένας μηχανισμός αντιμετώπισης!

Η αστρολογία μας βοηθά να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές

Αυτό ισχύει και σε μακροοικονομικό επίπεδο. Η ιστορία δείχνει ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την αστρολογία σε περιόδους ταραχών. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι δημοσιεύτηκαν περισσότερα άρθρα σχετικά με την αστρολογία στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του 1930 καθώς και στη Γερμανία μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Ομοίως, αυτό ακολουθεί την πρόσφατη «έκρηξη» της αστρολογίας στον απόηχο των ταραχώδων πολιτικών καιρών και της αβεβαιότητας μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Μας δίνει την αίσθηση του ελέγχου

Μια άλλη πτυχή είναι ότι η αστρολογία μπορεί να αρέσει σ’ όσους πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας ελέγχου. Ένας τέτοιος άνθρωπος, εύκολα θα θεωρήσει ότι τόσο τα καλά όσο και τα κακά που μπορεί να του συμβαίνουν οφείλονται σε εξωτερικές δυνάμεις, ενοχοποιώντας ουσιαστικά αυτές τις δυνάμεις εάν κάτι πάει στραβά και πιστώνοντας την επιτυχία στην τύχη.

Λειτουργεί ως τρόπος να κατανοήσουμε την ταυτότητά μας

Η αστρολογία θεωρείται επίσης ως ένας τρόπος με τον οποίο κάποιος αναζητά επικύρωση για την αντίληψη του εαυτού του, και συχνά χρησιμοποιείται ως μέθοδος επιβεβαίωσης και ενθάρρυνσης. Το γεγονός ότι βασίζεται σε εξατομικευμένες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία γέννησης και ο τόπος γέννησης, προσδίδει στην αστρολογία έναν άλλο βαθμό αξιοπιστίας στα μάτια ορισμένων ανθρώπων.

Η αστρολογία γενικά θεωρείται ψευδοεπιστήμη, όχι επιστήμη. Δεν υπάρχουν επιστημονικές και αξιολογημένες μελέτες που να επικυρώνουν τις υποθέσεις και τις υποσχέσεις των αστρολόγων. Φυσικά, όμως, αποτελεί ένα διασκεδαστικό και αβλαβές εργαλείο, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς, αρκεί φυσικά να μην κινείσαι σ’ όλη σου τη ζωή με βάση τι λέει το ζώδιό σου!

 

Tags : Mind

Αφροδίτη Πρέβεζα 11 November 2022

Πηγή: https://ipop.gr/mind/i-psychologia-piso-ap-to-giati-mas-endiaf/?fbclid=IwAR1Ksp8LuxtsjvqTwSD5crsciMKs5T_U45N_mbrgpcDhJRiu6Mb0qZ48i-0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ