Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ τέχνη του να μην χάνεις τα πράγματα μέσα στο σπίτι σου....

Η τέχνη του να μην χάνεις τα πράγματα μέσα στο σπίτι σου. Δεν θέλει κόπο!

Η μάστιγα των χαμένων πραγμάτων είναι αυτό που απασχολεί πολλούς από εμάς καθημερινά. Πώς να μην χάνω πράγματα στο σπίτι; Υπάρχει αλήθεια τρόπος να μένουμε οργανωμένοι και να ξέρουμε με κλειστά τα μάτια που είναι οτιδήποτε στο σπίτι μας, ακόμα και αν κάνουμε πολλούς μήνες να τα χρησιμοποιήσουμε.


Πώς να μην χάνω πράγματα στο σπίτι

Πας σε ένα νέο σπίτι και όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις τις ντουλάπες και όλους τους χώρους και είσαι τόσο χαρούμενη που υπάρχει τόσο άπλετος χώρος για όλα σου τα υπάρχοντα. Και σιγά σιγά φέρνεις και άλλα πράγματα και άλλα και γεμίζεις ένα μικρό διαμέρισμα με τόσα πράγματα που οριακά σε λίγο δεν χωράς εσύ αλλά μόνο τα πράγματά σου.

 

Και ξαφνικά έρχονται και άλλοι άνθρωποι σπίτι και εκείνοι έχουν τα δικά τους πράγματα και έχουν εκείνοι την ανάγκη να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού είναι το κάθε τι.

βιβλιοθήκη στο σπίτι

Unsplash/Pickawood

 

  1. Κάνε declutter! Διώξε σαβούρα από το σπίτι σου. Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται να τακτοποιηθεί όλος αυτός ο χαμός από πράγματα. Δεν γίνεται και κάθε φορά που πας να ξεκινήσεις την οργάνωση ενός τόσο γεμάτου σπιτιού σε πιάνει το γνωστό burnout και τα παρατάς στη μέση. Ξεκίνα με ένα ένα δωμάτιο, βγάλε τα πάντα στη μέση του δωματίου και κάνε την αξιολόγηση του κάθε πράγματος αν θα το κρατήσεις ή όχι.
  2. Κάθε πράγμα έχει «το σπίτι του», ό,τι δεν έχει σπίτι, φεύγει: Αφού κάνεις το ξεσκαρτάρισμά σου, βάζεις κάθε αντικείμενο που μένει σε ένα χώρο που ξέρεις ότι εκεί θα το βρίσκεις πάντα από εδώ και μπρος. Όταν παράδειγμα θα ψάχνεις τα μαγιώ σου θα ξέρεις ότι είναι σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι ή χώρο από σήμερα και για πάντα. Άρα όταν ψάχνει μαγιώ θα ξέρεις πού θα τα βρίσκεις.
  3. Αγόρασε βιβλιοθήκες, ράφια, καλάθια: Και οτιδήποτε θα σου δώσει την ευκαιρία να οργανώσεις καλύτερα τα αντικείμενα και να τα ομαδοποιήσεις.
  4. Μείνε οργανωμένη: Αφού κάνεις τα δύο πολύ σημαντικά βήματα για την οργάνωση των αντικειμένων του σπιτιού σου και για το σπίτι σου, πάντα βάζε το αντικείμενο που χρησιμοποίησες στο χώρο που κατοικεί όταν τελειώσεις τη δουλειά σου.
  5. Μάθε σε όλους τους ανθρώπους του σπιτιού πού είναι τι και ότι πρέπει να επιστρέφει στο χώρο του: Δεν ζεις μόνη σου σε ένα σπίτι ούτε είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις πού βάζει ο καθένας τα πράγματά του. Είναι τόσο κουραστικό όλο αυτό για τον άνθρωπο που τακτοποιεί το σπίτι, από όλες τις απόψεις. Και να βρίσκει συνεχώς στα πόδια του σκόρπια αντικείμενα που δεν βρίσκονται στο χώρο τους, αλλά και το να τον ρωτάνε οι άλλοι πού είναι το ένα και πού το άλλο, λες και είναι ντετέκτιβ ή υπεύθυνος επί παντός επιστητού.

 

Όταν δεν πάει άλλο

Μακάρι όλοι όσοι πάμε σε ένα νέο σπίτι να το κρατάμε οργανωμένο και τακτοποιημένο για πάντα και χωρίς συνεχώς νέες προσθήκες που το φορτώνουν άσκοπα, τις περισσότερες φορές.Κάνε αυτήν την ερώτηση πριν αγοράσεις κάτι: «Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό που πάω να αγοράσω; Τι ανάγκη μου εξυπηρετεί, τι λύση μου προσφέρει»;

  • Έχοντας αυτό κατά νου πιστεύω ότι ελάχιστα νέα πράγματα θα έρχονται στο σπίτι. Επίσης οι γκουρού της οργάνωσης προτείνουν για κάθε νέο πράγμα που έρχεται στο σπίτι, να φύγει κάτι που δεν χρειάζεσαι.
  • Επίσης αν κάτι δεν έχει σπίτι, δηλαδή δεν μπορείς να του βρεις κάποιο χώρο, φεύγει από το σπίτι.
  • Άσε ένα άδειο συρτάρι ή ντουλάπι. Αν καταφέρεις να έχεις ένα χώρο άδειο είσαι σε πολύ καλό δρόμο!

 

Tags : Home

Λαμπρινή Λαδά 22 June 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/i-techni-toy-na-min-chaneis-ta-pragmata-me/?fbclid=IwAR2SoI3YokCkgF8kX_nsbzyoB9tta9JE_-rLNDvCeV0bBKhjZQLcMqoAf2w

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ