Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων σε βοηθά με 4 τρόπους

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων σε βοηθά με 4 τρόπους

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί πραγματικά να σου σώσει τη ζωή. Και δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί, αφού πραγματικά σε βοηθά σε όλους τους τομείς.


Σε μια έρευνα από το American Heart Association βρέθηκε ότι η χαμηλή κατανάλωση ξηρών καρπών αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξεις καρδιαγγειακές ασθένειες.

Από τους ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα είναι τα καλύτερα όχι μόνο από άποψη γεύσης αλλά και για τα οφέλη που έχουν για την υγεία. Γι΄αυτό και πρέπει να τα καταναλώνεις σε καθημερινή βάση.

Πώς σε βοηθά η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων;

Μειώνει την ακμή

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι ασθενείς με σοβαρή ακμή παρουσίασαν περίπου 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στην κυκλοφορία του αίματος. Η κατανάλωση αμυγδάλων για τη βελτίωση των συνθηκών του δέρματος είναι μια μακρόχρονη παραδοσιακή θεραπεία της Μέσης Ανατολής που αποδείχθηκε ότι υποστηρίζεται από την επιστήμη!

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να θεραπεύσεις την ακμή και να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται πιο νεανικό και αναζωογονημένο.

Βοηθά στον διαβήτη

Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 είναι πιθανό να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση με την κατανάλωση αμυγδάλων σε καθημερινή βάση.

Όχι μόνο βοηθούν στην «αποδέσμευση» των αρτηριών μειώνοντας την «κακή χοληστερόλη», αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα χάρη στα ανόργανα συστατικά τους.

Βοηθά στην ανάκτηση μετά τη γέννα

Στην Ινδία έχουν ως παράδοση να καταναλώνουν αμύγδαλα ως ένα φυσικό φάρμακο για να ρυθμίζει την εντερική ροή αλλά και να αποκτούν περισσότερη ενέργεια.

Τα αμύγδαλα συνιστώνται συχνά στις γυναίκες μετά τη γέννα για να τους βοηθήσουν να ανακάμψουν γρήγορα και να αποφύγουν τις ραγάδες.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/i-kathimerini-katanalosi-amygdalon-se-voitha-me-4-tropoys/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ