Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ επιστήμη μίλησε: Σε πόσο καιρό ξεπερνάμε πραγματικά έναν χωρισμό;

Η επιστήμη μίλησε: Σε πόσο καιρό ξεπερνάμε πραγματικά έναν χωρισμό;

Χώρισες πριν λίγο καιρό κι αναρωτιέσαι πότε θα ξανανιώσεις καλά με τον εαυτό σου; Η επιστήμη μίλησε και λέει πόσο καιρό θα σου πάρει να ξεπεράσεις τον χωρισμό σας.


Το έχεις ακούσει 1.500 φορές: Ο χρόνος επουλώνει όλες τις πληγές. Αλλά όταν χωρίζεις και πληγώνεσαι, ψάχνεις για συμβουλές για το πώς θα ξεπεράσεις τον χωρισμό, ενώ αναρωτιέσαι πόσο καιρό παίρνει.

Μετά τον χωρισμό, μπορεί να δεις ότι μειώνεται η όρεξή σου, αλλά και να έχεις άλλα συμπτώματα, τα οποία είναι πολύ φυσιολογικά. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που σου λέμε πως η ψυχολογική και η σωματική σου κατάσταση σχετίζονται άμεσα.

Πότε, όμως, θα ξεπεράσεις τον χωρισμό;

Όταν μιλάμε για το να ξεπεράσεις τον χωρισμό, πολλές θεωρίες έχουν υποστηριχτεί από ειδικούς. Κάποιοι λένε πως χρειάζεσαι ακριβώς τον μισό χρόνο απ’ τη διάρκεια της σχέσης, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως χρειάζεται απλά ένα μήνας.

Η κάθε κατάσταση, όμως, είναι διαφορετική αφού υπάρχουν εκατομμύρια συνθήκες και λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στο τέλος μιας σχέσης. Επιπλέον, το Facebook μπορεί να σου θυμίζει συνέχεια τον πρώην σου, δείχνοντάς σου τι κάνατε μαζί πριν έναν χρόνο και εσένα να σε πιάνει ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Παρόλα αυτά, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι έχει βρει τον μαγικό αριθμό.

ξεπεράσεις τον χωρισμό

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Positive Psychology, το 71% των 155 συμμετεχόντων χρειάστηκαν 3 μήνες (δηλαδή περίπου 11 εβδομάδες) για να δουν τα θετικά του χωρισμού.

Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο οι συμμετέχοντες ένιωσαν ότι ξαναβρήκαν τον εαυτό τους και ένιωσαν καλά μόνοι τους.

Αυτό μπορεί, βέβαια, για κάποιους να είναι πιο σύντομο ή να πάρει λίγο παραπάνω.

Να θυμάσαι πως αυτός είναι απλά ένας μέσος όρος. Ο καθένας μας επουλώνει τις πληγές του διαφορετικά.

Και να θυμάσαι πως ακόμα κι αν εσύ πήρες την απόφαση να χωρίσετε, δεν σημαίνει πως η καρδιά σου θα επουλωθεί πιο γρήγορα. Απλά είχες περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς γι’ αυτό. Όχι, όμως, περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσεις τον χωρισμό.

Πηγή: https://ipop.gr/sxesis/i-epistimi-milise-se-poso-kairo-xepername-pragmatika-enan-chorismo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ