Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε και να προστατεύσετε τα καστόρ...

Εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε και να προστατεύσετε τα καστόρ – σουέτ παπούτσια

Τα σουέτ παπούτσια, είναι ένας τύπος παπουτσιών που χρησιμοποιούνται εκτενώς, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και τα οποία θαμπώνουν με την κομψότητά τους. Το γεγονός ότι δεν σκουπίζονται εύκολα με υφάσματα είτε δερμάτινα είτε τεχνητά προκαλεί δισταγμό στην αγορά αυτών των παπουτσιών. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε ο καθαρισμός των σουέτ παπουτσιών να μην είναι πλέον τόσο δύσκολος, αρκεί να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα υλικά!


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον καθαρισμό των σουέτ παπουτσιών είναι ότι τα παπούτσια δεν είναι βρεγμένα. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσουν είναι να τα αφήσουμε σε ένα σκιερό και ξηρό μέρος, κατά προτίμηση σε εσωτερικό χώρο χωρίς την χρήση τεχνητών μέσων. Αυτό γιατί στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε τη διαδικασία καθαρισμού θα επιβαρύνουμε το δέρμα ξεραίνοντάς το και κάνοντας σκληρότερο. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να παραμορφωθούν.

Υλικά

γόμα (σβήστρα σχολική)

λευκό ξύδι

Πανί

πινέλο από σουέτ ή πινέλο νυχιών

προστατευτικό για σουέτ (αν έχετε)

Διαδικασία καθαρισμού

Τώρα που έχουμε τα σωστά υλικά καθαρισμού, ο καθαρισμός των σουέτ είναι παιχνιδάκι.

Ακολουθούν τέσσερα εύκολα βήματα για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό των καστόρ- σουέτ.

Βήμα 1ο

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σουέτ για να αφαιρέσετε τις βρωμιές και τα χνούδια από την επιφάνεια του παπουτσιού.

Εάν δεν έχετε βούρτσα σουέτ, μια καθαρή βούρτσα νυχιών ή μια οδοντόβουρτσα θα λειτουργήσει μια χαρά. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ελαφρές και αργές πινελιές για να βουρτσίζετε την επιφάνεια του παπουτσιού ώστε να αφαιρέσετε τα χνούδια και τις βρωμιές. Για πιο επίμονα σημάδια, ασκήστε περισσότερη πίεση και μετακινήστε τη βούρτσα προς τα εμπρός για καλύτερο καθαρισμό.

Βήμα 2ο

Χρησιμοποιήστε την γόμα – σβήστρα για να βγάλετε τους δύσκολους λεκέδες.

Αν δεν έχουν βγει οι λεκέδες από τα σουέτ, τότε η σβήστρα είναι μια ελαφρώς πιο δραστική λύση. Χρησιμοποιήστε μια σταθερή πίεση, μπρος – πίσω για να απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες. Εάν, μετά από λίγο, δεν έχουν βγει οι λεκέδες, δεν χρειάζεται να ασκήσετε μεγάλη πίεση γιατί θα κινδυνεύσετε να καταστρέψετε τα παπούτσια.

Βήμα 3ο

Εάν ο λεκές εξακολουθεί να μην βγαίνει, τότε η λύση είναι το λευκό ξύδι!

Η όξινη σύνθεση του λευκού ξυδιού θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους λεκέδες! Βουτήξτε την άκρη από το πανί στο μπολ όπου έχετε τοποθετήσει το λευκό ξύδι. Ο στόχος είναι να εμποτίσετε το σουέτ και όχι να το μουλιάσετε. Γι’ αυτό κάντε απαλές κινήσεις επάνω στο σουέτ μπρος – πίσω. Συνεχίστε να τρίβετε το πανί όπου είναι απαραίτητο να βγάλετε τον λεκέ. Χρειάζεται αρκετή υπομονή και να επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση.

Το ξύδι θα εμποτίσει προσωρινά το σουέτ και θα αλλάξει το χρώμα του υφάσματος. Όταν όμως εξατμιστεί το ύφασμα θα επανέλθει στην αρχική του μορφή!

Βήμα 4ο

Το πανάρχαιο ρητό “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” σίγουρα ισχύει στα σουέτ παπούτσια. Αλλά δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια!

Οι κριτικές συχνά αναφέρουν μόνιμες αλλαγές χρώματος όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα προϊόντα, οπότε, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικό, η καλύτερη προσέγγιση είναι να βασίσετε την επιλογή σας σε αξιολογήσεις και κριτικές πελατών για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

tips: 1. Αποφεύγουμε την έκθεση των καστόρ – σουέτ παπουτσιών στη βροχή και το νερό!

2. Μη διστάσετε να πάτε τα παπούτσια σας στον τσαγκάρη σε περίπτωση που είναι αρκετά βρώμικα ή δεν έχετε τα κατάλληλα υλικά στο σπίτι!

3. Μη χρησιμοποιήσετε νερό για να καθαρίσετε τα καστόρ – σουέτ! Θα καταστρέψει τόσο το υλικό όσο και το χρώμα τους!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/afairesi-lekedwn/tropoi-katharismoy-kastor-soyet-papoytsiwn/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ