Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕσύ έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις σπιτικά μακαρόν; Μια συνταγή που θα βάλει...

Εσύ έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις σπιτικά μακαρόν; Μια συνταγή που θα βάλει τέλος στις λιγούρες!

Τα μακαρόν ή αλλιώς τα γαλλικά αμυγδαλωτά είναι ένα γλυκό που έχει ως βάση τη γλυκιά μαρέγκα, φτιαγμένο με ασπράδι αυγού, ζάχαρη άχνη, αμυγδαλόλευρο και χρώμα τροφίμων. Το μακαρόν, παραδοσιακά, θεωρείται ότι εισήχθη στη Γαλλία από την Ιταλίδα σεφ της βασίλισσας Catherine de Medici κατά την Αναγέννηση και με τα χρόνια πέρασε και στον απλό λαό. Σήμερα, λοιπόν, θα σε κάνω να νιώσεις για λίγο βασίλισσα και σου έχω ετοιμάσει μια συνταγή για σπιτικά μακαρόν με γεύση μάτσα. Είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψεις!


 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα σπιτικά μακαρόν:

Για τα μακαρόν:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού matcha

Για τη γέμιση:

  • 55 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι γάλα

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε ½ από την ζάχαρη και με το μίξερ ψηλά, συνέχισε να χτυπάς μέχρι τα ασπράδια των αυγών να σκληρύνουν. Επανάλαβε με το τελευταίο ½ ζάχαρης, χτυπώντας μέχρι τα ασπράδια να αφρατέψουν.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο με λεπτό πλέγμα, κοσκίνισε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και το matcha στο μπολ με τα ασπράδια των αυγών. Πέταξε τυχόν μεγάλα κομμάτια που παραμείνουν στο φίλτρο. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Προθέρμανε το φούρνο στους 150˚C.
  4. Γέμισε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα των μακαρόν και ξεκίνα να δημιουργείς στρογγυλά μπισκοτάκια σε ένα ταψί με επένδυση από χαρτί περγαμηνής. Άφησε τα μπισκότα να ξεκουραστούν έως ότου δεν είναι πλέον τόσο υγρά.
  5. Όταν τα μπισκότα στεγνώσουν, ψήσε τα στους 150˚C για 15 λεπτά.
  6. Κατά την ξεκούραση, φτιάξε τη γέμιση αναμειγνύοντας το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Μετέφερε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και άφησέ το στην άκρη μέχρι να φτάσει η στιγμή για τη γέμιση.
  7. Άφησέ το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ή μέχρι να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, γέμισε τα μακαρόν με τη μορφή ενός σάντουιτς!

 

Tags : dessert

iPop chefs 18 September 2021

Πηγή: https://ipop.gr/food/esy-echeis-dokimasei-na-ftiaxeis-spiti/?fbclid=IwAR17PoteuYOtlmuTMYtzdMYMlgvzBZtNeH5NA5zfDtUs5YiLZzmeVS3ME4c

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ