Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιτέλους δικαίωση για εμάς που αργούμε στα ραντεβού!

Επιτέλους δικαίωση για εμάς που αργούμε στα ραντεβού!

Επιτέλους δικαίωση για εμάς που αργούμε στα ραντεβού και μάλιστα από επιστημονικές πηγές με πολύ θετικά αποτελέσματα! 


Όλοι ξέρουμε κάποιον, έναν φίλο, έναν συνάδελφο, ένα από τα αδέρφια μας, έναν θείο τέλος πάντων που πάντα θα εμφανίζετια καθυστερημένος στην δουλειά, σε μία κοινωνική εκδήλωση ή σε οικογενειακά τραπέζια (αν δεν ξέρεις κάποιον, τότε αυτός που καθυστερεί είσαι εσύ!).

 

Η επιστήμη, λοιπόν, έχει υπέροχα νέα για όλους εμάς που είμαστε λίγο καθυστερημένοι στις αφίξεις μας, καθώς υποστηρίζει πως είναι πιο επιτυχημένοι από τους ακριβείς!

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, όσοι καθυστερούν πάντα είναι λιγότερο επιρρεπείς στο στρες, πιο αισιόδοξοι και πιο ενθουσιώδεις.

Οι αποδιοργανωμένοι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιώδης!

Οι άνθρωποι που είναι αποδιοργανωμένοι και επομένως πάντα καθυστερημένοι είναι συχνά πιο «εξωστρεφείς, αυθόρμητοι, γεμάτοι και παιχνιδιάρικοι», σύμφωνα με τη μελέτη του Personality Types.

Η Diana Delonzor, ομιλήτρια διαχείρισης χρόνου και συγγραφέας του βιβλίου ‘Never be late again’ υποστηρίζει:

Πολλοί άνθρωποι που αργοπορούν τείνουν να είναι τόσο αισιόδοξοι όσο και μη ρεαλιστές, γεγονός που επηρεάζει την αντίληψή τους για το χρόνο. Πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να πάνε για τρέξιμο, να πάρουν τα ρούχα τους στο στεγνοκαθαριστήριο, να αγοράσουν από το παντοπωλείο και να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο σε μια ώρα.

Οι διαφορετικοί τύποι ανθρώπων αντιλαμβάνονται την ώρα διαφορετικά

Το πέρασμα του χρόνου φαίνεται πραγματικά διαφορετικό μεταξύ διαφορετικών τύπων ανθρώπων. Σύμφωνα με μια μελέτη του Jeff Conte,  καθηγητήςψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ο οποίος πραγματοποίησε ένα πείραμα σε ανθρώπους τύπου Α και τύπου Β. Ο τύπος Α είναι πιο ανταγωνιστικός, οργανωμένος και ανυπόμονος, οι άνθρωποι τύπου Β είναι πιο χαλαροί, αποδιοργανωμένοι και δημιουργικοί. Μετά από ένα λεπτό, ζήτησαν από τους ανθρώπους και από τις δύο ομάδες να μαντέψουν πόσος χρόνος πέρασε. Ο τύπος Α υπολόγισε κατά μέσον όρο  58 δευτερολέπτα, ενώ ο τύπος Β απάντησε 77 δευτερόλεπτα.

Οι Multi-taskers αντιλαμβάνονται επίσης τον χρόνο πιο αργά.

Η Conte αξιολόγησε 181 χειριστές του μετρό της Νέας Υόρκης και διαπίστωσε ότι όσοι συχνά έκαναν πολλούς ελέγχους έτειναν να καθυστερούν πιο συχνά από άλλους.

Γιατί; Επειδή είναι απορροφημένοι σ’ αυτό που κάνουν και επομένως χάνουν χρόνο.

Η θετικότητα σας κάνει να καθυστερείτε.

Θετική σκέψη είναι το χαρακτηριστικό που σας κάνει πιο επιτυχημένους στη ζωή, αλλά και το χαρακτηριστικό που σας κάνει να καθυστερείτε συχνά.

Μια μελέτη από το Metropolitan Life μεταξύ πωλητών δείχνει ότι οι αισιόδοξοι τείνουν να ολοκληρώνουν κατά 88% περισσότερες πωλήσεις από τους συναδέλφους τους.

Έτσι μπορεί να φτάσεις στον χώρο εργασίας σου πέντε λεπτά αργότερα, αλλά η αισιοδοξία σου θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερο και με λιγότερο άγχος.

Bonus!

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους που αργούν είναι ότι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις!

 

Πηγή: https://ipop.gr/uncategorized/epitelous-dikeosi-gia-emas-pou-argoume-sta-rantevou/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ