Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓυναίκες που σταματούν αυτή τη συνήθεια, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία!

Γυναίκες που σταματούν αυτή τη συνήθεια, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία!

Η ψυχική υγεία στις γυναίκες και τους άνδρες είναι εξαιρετικά σημαντική. Τι έδειξε, όμως, νέα έρευνα συγκεκριμένα για τις γυναίκες;


Η ψυχική υγεία στις γυναίκες επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και ένας από αυτούς είναι και το αλκοόλ. Οι γυναίκες μπορούν να ενισχύουν την ψυχική τους υγείασταματώντας το αλκοόλ, λέει τώρα νέα έρευνα.

Μπορεί να θεωρούμε πως η κατανάλωση αλκοόλ σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να θεωρείται μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά νέα έρευνα δείχνει πως αν σταματήσεις τελείως το αλκοόλ τότε έχεις ένα υψηλότερο επίπεδο ψυχικής ευεξίας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Canadian Medical Association Journal (CMAJ), και έκανε μια σύγκριση των ανδρών με μέτρια κατανάλωση, 14 ή λιγότερα ποτά για τους άνδρες και επτά ή λιγότερα ποτά για τις γυναίκες.

Όσοι δεν είχαν καταναλώσει καθόλου αλκοόλ είχαν πιο υψηλά επίπεδα ψυχικής ευεξίας στα πρώτα πέντε χρόνια της ανάλυσης. Αναφορικά με τις γυναίκες που πίνουν αλκοόλ, οποίες απέχουν από αυτό βλέπουν μια καλύτερη ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση και προσοχή σε όσους συνιστούν κατανάλωση αλκοόλ σε μέτρια επίπεδα.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως αν «κόψεις» το αλκοόλ, τότε βελτιώνεις γενικά την ψυχική σου υγεία, αυξάνεις την ποιότητα της ζωής σου, ειδικά αν είσαι γυναίκα.

Η ομάδα του εξέτασε 10,386 συμμετέχοντες από το FAMILY Cohort στο Hong Kong και δεδομένα από την Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα για το Αλκοόλ και τις Σχετικές Συνθήκες – μια αντιπροσωπευτική έρευνα 31.079 ατόμων που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα έλαβαν υπόψιν και τους κοινωνικοδημογραφικούς παράγοντες, το ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος) και το κάπνισμα.

Ένας εκ των ερευνητών, ανέφερε πως η παγκόσμια κατανάλωση αλκοόλ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν εφαρμοστούν αποτελεσματικές στρατηγικές. «Τα ευρήματά μας δείχνουν προσοχή στις συστάσεις ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα αυτά θα θέσουν ερωτήματα αναφορικά με το πόσο είναι ασφαλές να πίνουμε αλκοόλ και ποια τα «λογικά» πλαίσια.

Μια άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge ανέφερε πως η τακτική κατανάλωση περισσότερων ποτών από αυτών που συνιστώνται είναι τόσο κακή για την υγεία όσο το κάπνισμα.

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/gynaikes-poy-stamatoyn-ayti-ti-synitheia-echoyn-kalyteri-psychiki-ygeia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ