Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί πρέπει κάθε φορά να γιορτάζεις τα γενέθλια του παιδιού σου;

Γιατί πρέπει κάθε φορά να γιορτάζεις τα γενέθλια του παιδιού σου;

Όταν πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού, ορισμένοι γονείς συχνά ενθουσιάζονται και προετοιμάζονται από πριν για την περίσταση. Ωστόσο, υπάρχουν και γονείς που προτιμούν να κάνουν οικονομία και να μην κάνουν κάποιο πάρτι… Τελικά ποιο είναι το πιο σωστό;


Πρέπει να γιορτάζεις τα γενέθλια του παιδιού σου; Πρέπει. Μα είναι τόσο σημαντικό; Ναι, είναι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ερευνητές αλλά και ψυχολόγοι έχουν δώσει τη δική τους εξήγηση στο γιατί είναι τόσο σημαντικό να διοργανώσεις ένα πάρτι, να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα και να του τραγουδήσετε τα… “Happy Brithday”,στα ελληνικά, στα αγγλικά και τα κινέζικα.

Γιατί πρέπει να γιορτάζεις τα γενέθλια του παιδιού σου;

Αν το παιδί σου για παράδειγμα, είναι 4 ετών και θα γίνει 5, τότε η γιορτή πρέπει να γίνει γιατί:

Αυξάνει την αυτοεκτίμηση του παιδιού: Όταν ένα παιδί νιώθει ότι όλοι γιορτάζουν εξαιτίας του, επειδή έχει γενέθλια, τότε νιώθει επίσης, ότι το αγαπούν και ότι έχει έναν σημαντικό ρόλο στην οικογένεια. Τα γενέθλιά του είναι σημαντικά για όλους.

Δυναμώνει το δεσμό με την οικογένεια: Μερικές φορές οι παραδόσεις της οικογένειας είναι θετικό να τηρούνται. Ασχέτως με το πόσο μεγάλο θα είναι το πάρτι και η γιορτή, θα είστε όλοι μαζί και θα γιορτάζεται κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό.

Δημιουργούνται κοινωνικές σχέσεις: Όταν καλείς αρκετούς φίλους στο σπίτι, παππούδες και ολόκληρη την οικογένεια, βοηθάς το παιδί να συνδεθεί καλύτερα με τους υπόλοιπους μέσα απ’ τα συναισθήματα της συντροφικότητας και της ευγένειας.

Δημιουργούνται θετικές αναμνήσεις: Μια μελέτη σχετικά με τις αναμνήσεις των παιδιών στην προσχολική ηλικία, έδειξε  πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για μνήμες αλλά πολλά δεδομένα που συλλέχθηκαν από διαφορετικές πηγές ασυνείδητα, όπως αισθήσεις, μυρωδιές και μουσική. Έτσι, η δημιουργία μνήμης από μια γιορτή μπορεί να είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Τα βοηθά να αποκτήσουν την αντίληψη του χρόνου: Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακριβώς ότι μεγαλώνουν και κάθε χρόνο έχουν γενέθλια κι αυτός ο αριθμός ανεβαίνει, αλλά το βιώνουν και το μαθαίνουν μέσα από τους άλλους. Γι ‘αυτό τα γενέθλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψουν τη διαδικασία της ανάπτυξης.

Πηγή: https://ipop.gr/family/giati-prepei-kathe-fora-na-giortazeis-ta-genethlia-toy-paidioy-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ