Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί ζαλίζεσαι ξαφνικά; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Γιατί ζαλίζεσαι ξαφνικά; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που νιώθεις ζαλάδες, άλλοι είναι πιο ανησυχητικοί κι άλλοι όχι. Ωστόσο, πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις τι συμβαίνει στην περίπτωσή σου.

Υπάρχουν στιγμές που ζαλίζεσαι χωρίς να νιώθεις άρρωστος ή χωρίς να είσαι άρρωστος. Μπορεί να σου συμβεί ξαφνικά ενώ κάθεσαι στην καρέκλα ή όταν πας να σηκωθείς. Ποιοι είναι οι λόγοι που νιώθεις ζαλάδες, νιώθεις ότι χάνεις την ισορροπία σου και όλα γύρω σου γυρίζουν;


Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που νιώθεις ζαλάδες

Σηκώθηκες απότομα

Γιατί ζαλίζεσαι όταν σηκώνεσαι απότομα; Όταν είσαι ξαπλωμένος και σηκωθείς απότομα, τότε το αίμα θα πηγαίνει τόσο γρήγορα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να νιώσεις μια ζαλάδα, η οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι ανησυχητική.

Το αίμα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο που ταξιδεύει στο σώμα κι αφού είσαι υγιής και ενυδατωμένος, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Προβλήματα στο αυτί

Μπορεί τα προβλήματα στο αυτί να σου προκαλούν ζαλάδες ή και ναυτία. Προσωρινές δυσλειτουργίες στο κανάλι εσωτερικά του αυτιού, προκαλούν ζαλάδες και γρήγορες ακούσιες κινήσεις των ματιών.

Νιώθεις ότι το δωμάτιο γυρίζει και χάνεις την ισορροπία σου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί και με την κατάλληλη αγωγή αν χρειαστεί.

Αν η ζαλάδα γίνεται χειρότερη με τις κινήσεις του κεφαλιού, τότε πρέπει να σε ανησυχήσει.

Ημικρανίες

Οι ημικρανίες μπορεί να σου προκαλέσουν ζαλάδες. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από έντονους πονοκεφάλους και έχουν ημικρανίες, τότε υποφέρουν συχνά και από ζαλάδες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι έντονοι ήχοι ή τα έντονα φώτα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Μπορεί να έχεις χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αν δεν έχεις φάει όλη μέρα και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε ζαλάδες. Είναι αναγκαίο να παίρνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό σου.

Αν το μοναδικό σου σύμπτωμα είναι οι ζαλάδες και ο μόνος βασικός ένοχος είναι το φαγητό τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείς. Αν, όμως, αυτές οι ζαλάδες συνδυάζονται με πόνο στο στήθος τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Χαμηλή πίεση του αίματος

Όταν η πίεση του αίματος είναι πολύ χαμηλή, τότε μπορεί να νιώθεις έντονες ζαλάδες. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ένα άτομο νιώθει ζαλάδες ή μπορεί και να λιποθυμήσει είναι η χαμηλή πίεση του αίματος.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η συστολική πίεση είναι μικρότερη από 80.

Τα φάρμακα που παίρνεις

Αν παίρνεις κάποια αγωγή, τότε είναι πιθανό να νιώθεις ζαλάδες ή ναυτία ή να θέλεις να κοιμάσαι συνέχεια. Πρώτα τσέκαρε τις παρενέργειες που μπορεί να σου προκαλέσει το φάρμακο που παίρνεις και επικοινώνησε με τον γιατρό σου.

Έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου που συνδέεται συχνά με την αναιμία, είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων, όπως οι ζαλάδες και η κόπωση. Με μια απλή εξέταση αίματος μπορείς να καταλάβεις αν έχεις έλλειψη σιδήρου.

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη συμπληρώματος σιδήρου αλλά και να εντάξεις στη διατροφή σου, τροφές όπως σπανάκι, φασόλια, τυρί, φακές, βρώμη, quinoa και στρείδια.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/giati-zalizesai-xafnika-aytoi-einai-oi-logoi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ