Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒερίκοκα: Τα οφέλη στην υγεία -κι όχι μόνο- που δεν έχεις φανταστεί!

Βερίκοκα: Τα οφέλη στην υγεία -κι όχι μόνο- που δεν έχεις φανταστεί!

Τι εστί βερίκοκο για την υγεία και πόσο ωφέλιμο είναι το φρούτο αυτό; Όλοι οι καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις να το τρως καθημερινά. 


Ίσως να το τρως επειδή απλά σου αρέσει η γεύση του, όμως ξέρεις ποια είναι τα οφέλη που έχει το βερίκοκο για την υγεία σου; Γιατί τελικά είναι καλό να καταναλώνεις το φρούτο αυτό; Οι λόγοι είναι αρκετοί.

Τα οφέλη που έχει το βερίκοκο για την υγεία σου

Θρεπτική αξία και βιταμίνες 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 100 γραμμάρια βερίκοκα σου προσφέρουν 12% βιταμίνης C, 12% βιταμίνης Α, 6% του καλίου, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1,4 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0,4 γραμμάρια λίπος, 11,1 γραμμάρια υδατάνθρακα και μάλιστα με λιγότερες από 50 θερμίδες.

Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και συνεπώς και σε ρετινόλη, που είναι λιποδιαλυτής και βοηθά στην ενίσχυση της όρασης, διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα προστατεύει και το δέρμα.

Επιπλέον, είναι καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών. Συνεπώς, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει.


Συμβάλλει, μάλιστα, και στη μείωση της κακής χοληστερόλης, αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη και καταπολεμώντας συγχρόνως τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα.

Η περιεκτικότητα του φρούτου αυτού σε σίδηρο μπορεί να βοηθήσει και όσους πάσχουν από αναιμία.

Μην ξεχνάς πως το καλύτερο με το βερίκοκο είναι πως πέρα απ’ όλα τα παραπάνω οφέλη που έχει στην υγεία σου, συμβάλλει και στη δίαιτα, έχοντας λίγες θερμίδες και βοηθώντας τον μεταβολισμό χάρη στις διαιτητικές ίνες. Σε χορταίνει, λοιπόν, αρκετά χωρίς να σε παχαίνει και να σου προσφέρει έξτρα θερμίδες.

Είναι, επομένως, ένα καλό σνακ που μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά τόσο για το καλό της υγείας σου, όσο και της σιλουέτας σου!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/verikoka-ta-ofeli-stin-ygeia-ki-ochi-mono-poy-den-echeis-fantastei/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ