Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒελούδινο τιραμισού φράουλα που λιώνει στο στόμα - Η συνταγή που πρέπει...

Βελούδινο τιραμισού φράουλα που λιώνει στο στόμα – Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τιραμισού! Το έχουμε γευτεί όλοι, το έχουμε αγοράσει, το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας και είναι αδιαμφισβήτητα ένα πεντανόστιμο γλυκό. Πρόκειται για ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο με απαλή και κρεμώδη υφή και είναι ό,τι πρέπει μετά από ένα γεύμα παρέα με ένα απολαυστικό καφεδάκι. Ανάμεσα στις πολλές παραλλαγές αυτού του διάσημου γλυκού, η πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένη είναι σίγουρα το τιραμισού φράουλα. Η φράουλα δίνει χρώμα στο γλυκό και ένα υπέροχο άρωμα.


 

Συνταγή για τιραμισού φράουλα: Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 μέτρια φρέσκα αυγά
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 ml γάλα
  • 350 γρ. φράουλες
  • 50 ml σιρόπι φράουλας.
  • 100 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας

 

τιραμισού φράουλα

Freepik

Πώς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό τιραμισού

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τις φράουλες. Τα πλένουμε προσεκτικά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Αφήνουμε στην άκρη 6 ή 8 φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Οι τελευταίες χρησιμεύουν ως διακοσμητικές.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι για να μουλιάσουν τα μπισκότα. Ρίχνουμε το σιρόπι φράουλας στο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λικέρ αντί για σιρόπι. Για παράδειγμα λικέρ φράουλα ή κεράσι.
  3. Έπειτα, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και έχουμε υπόψιν ότι για να χτυπηθούν τα ασπράδια αρκετά δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος κρόκου. Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν: το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο όταν τα ασπράδια δεν θα μετακινηθούν αν αναποδογυρίσετε το μπολ. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να ομογενοποιηθούν, για 3 με 5 λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα μας, προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. Χτυπάμε σιγά σιγά την κρέμα με το μίξερ.
  5. Τώρα προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το σιρόπι φράουλας. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κεραμικό ή γυάλινο ταψί.
  7. Απλώνουμε 4 με 5 κουταλιές της σούπας κρέμα μασκαρπόνε στην επιφάνεια των μπισκότων και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και μερικά κομμάτια σοκολάτας.
  8. Προσθέστε άλλη μια στρώση μπισκότων και στη συνέχεια καλύπτουμε με περισσότερη κρέμα μασκαρπόνε, φράουλες και κομματάκια σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  9. Τέλος βάζουμε φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες από πάνω και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε (ακόμα καλύτερα αν φτιάξουμε το τιραμισού την προηγούμενη μέρα, αφήνοντάς το όλο το βράδυ στο ψυγείο).
  10. Καλή απόλαυση!

 

 

Tags : dessertFood

iPop chefs 2 July 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/veloydino-tiramisoy-fraoyla-poy-lion/?fbclid=IwAR1NNeqRkdOhRKQ6dL_fWl2bUqglRBurxYqVQMTc6z4Ct0yiVoIKUnKFOqg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ