Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒάψτε τα πασχαλινά σας αυγά βιολογικά με παντζάρια

Βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά βιολογικά με παντζάρια

Το Πάσχα βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής, και αυτό που μας απασχολεί φυσικά όλες μας είναι με ποιον τρόπο θα βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά! Υπάρχουν οι κλασικές μέθοδοι αλλά τα τελευταία χρόνια προστίθενται και νέες αποτελεσματικές μέθοδοι. Είμαστε λοιπόν εδώ για να σας παρουσιάσουμε μία εντελώς φυσική μέθοδο για να βάζετε τα καλύτερα πασχαλινά αυγά. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά βιολογικά με παντζάρια!


Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο! Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Το σημαντικό είναι από τη μία να μην στριμώξουμε τα αυγά κι από την άλλη να μην αφήσουμε πολλά κενά μεταξύ τους. Και πάντα βράζουμε μία στρώση τη φορά.

Βράστε τα βιολογικά αυγά σας με λίγο ξύδι και παντζάρια

  • 4 φλιτζάνια παντζάρια, φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 λίτρο νερό

Οδηγίες:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 30 λεπτά. Κατόπιν στραγγίζουμε τα παντζάρια και κρατάμε στην άκρη το νερό.

Τοποθετούμε προσεκτικά το ζεστό νερό σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε όσα αυγά επιθυμούμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά.

Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για άλλα 20 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να απλωθεί καλύτερα το χρώμα στο νερό και στα αυγά.

Τα αυγά σας είναι έτοιμα!

Καλή ανάσταση σε όλους!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/do-it-yourself-diy/eortastika-diy/pasxalina-diy/vapsimo-pasxalinwn-aygwn-me-pantzaria/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ