Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτές οι τροφές σε “στέλνουν” κατευθείαν τουαλέτα!

Αυτές οι τροφές σε “στέλνουν” κατευθείαν τουαλέτα!

Όλοι κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε θέματα δυσκοιλιότητας. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές τροφές για τη δυσκοιλιότητα που μπορούν να σε απαλλάξουν από αυτό το μαρτύριο. 


Αν είσαι δυσκοίλιος και παιδεύεσαι αρκετά για να πας στην τουαλέτα κι ειδικά αν φτάνεις σε σημείο να πονάς στην κοιλιά γι’ αυτό το λόγο, τότε πρέπει να βρεις άμεσα μια λύση. Και πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο, αυτές οι τροφές για τη δυσκοιλιότητα θα σε σώσουν.

Ποιες είναι αυτές;

Φρούτα

Πολλά φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα μπορούν να αποδειχθούν φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα κι ειδικά αυτά που είναι υψηλά σε διατροφικές ίνες, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα. Ειδικά τα τελευταία είναι από τις συνηθισμένες λύσεις στις οποίες καταφεύγουν πολλοί, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και κάλιο και βοηθούν ιδιαίτερα το έντερο.

Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν διπλάσιες ποσότητες φυτικών ινών από τα λαχανικά και διατηρούν την υγεία του πεπτικού σου συστήματος. Ιδιαίτερα τα φασόλια, όπως κι αν μαγειρευτούν, είναι καλό να τα καταναλώνεις αν έχεις δυσκοιλιότητα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο πέρα από τα πολλά θετικά που ξέρουμε πως διαθέτει, είναι και σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών κι είναι καλύτερα να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο μαγειρεμένο για να μην χάνει τις φυτικές του ίνες, ενώ έχει και αντικαρκινική δράση.

Τροφές ολικής άλεσης

Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης και η βρώμη είναι τροφές που μπορείς να καταναλώσεις καθημερινά, γεμίζοντας έτσι το σώμα σου με φυτικές ίνες. Ειδικά αν είσαι δυσκοίλιος, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για σένα το να αντικαταστήσεις το λευκό ψωμί με αυτό της ολικής άλεσης.

Bonus

Η καφεΐνη και η σοκολάτα άλλες φορές ενεργούν υπέρ κι άλλες κατά της δυσκοιλιότητας. Αν έχεις ευερέθιστο έντερο, καλό θα ήταν να μην τις καταναλώνεις με υπερβολή.

Μην ξεχνάς να καταναλώνεις άφθονο νερό για το καλό του εντέρου σου!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/aytes-oi-trofes-se-quot-stelnoyn-quot-kateytheian-toyaleta/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ