Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά τα ροφήματα είναι ο λόγος που νιώθεις φούσκωμα στο στομάχι

Αυτά τα ροφήματα είναι ο λόγος που νιώθεις φούσκωμα στο στομάχι

Υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι περισσότερο από άλλα. Ποια είναι, όμως αυτά που μόλις τα πίνουμε, μας κάνουν να αναθεωρούμε γρήγορα την επιλογή μας;

Το φούσκωμα στο στομάχι ονομάζεται επιστημονικά «κοιλιακή διάταση» και παρουσιάζεται συνήθως όταν αισθανόμαστε πληρότητα ή και σφίξιμο στην κοιλιακή χώρα.


Νιώθεις φούσκωμα μετά από ένα ποτήρι γάλα ή μια κούπα καφέ το πρωί και αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο ροφήματα προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι. Ποια είναι τα υπόλοιπα ροφήματα;

Καφές

Ζητούμε συγγνώμη, από όλους τους λάτρεις του καφέ, αλλά αυτός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για το πρήξιμο στο στομάχι. Ο καφές διεγείρει την απελευθέρωση γαστρίνης και την έκκριση γαστρικού οξέος καθώς επίσης εντείνει τα συμπτώματα των παθήσεων του εντέρου όπως γαστρίτιδα.

Γάλα και οι εναλλακτικές μορφές γάλακτος

Τόσο το γάλα όσο και οι εναλλακτικές μορφές γάλακτος, όπως το γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή βρώμης μπορούν να προκαλέσουν αέρια, φούσκωμα, ακόμη και πόνο στο στομάχι. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς αυτή είναι κατά κύριο λόγο η αιτία που νιώθουμε φουσκωμένοι, αφού πιούμε γάλα.

Χυμός μήλου

Τα μήλα περιέχουν σορβιτόλη, η οποία έχει συχνά αναφερθεί ότι συνδέεται με το φούσκωμα. Ειδικά οι συμπυκνωμένοι χυμοί θα πρέπει να αποφεύγονται. Τόσα φρούτα υπάρχουν, επίλεξε κάποιο άλλο που δεν προκαλεί φούσκωμα.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά είναι τα πρώτα που πρέπει να περιορίσεις. Ακόμη και τα  light ή τα Green σε κάνουν να θες να τρως συνέχεια κάτι γλυκό. Προτίμησε καλύτερα σκέτο νερό ή χυμούς από φρέσκα φρούτα.

Αλκοολούχα ποτά

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να μας κάνει να ζούμε περισσότερο. Παρόλα αυτά, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το στομάχι, ειδικά όταν το αναμειγνύουμε με ανθρακούχα ποτά.

Ποτά με ζάχαρη

Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα «κακά» βακτηρίδια στο έντερο μας, οπότε όταν καταναλώνουμε αυτά τα ποτά συχνά, τα βακτήρια του εντέρου πολλαπλασιάζονται και μας κάνουν να νιώθουμε αυτό το πρήξιμο στην κοιλιά. Καλύτερα πριν αγοράσεις ένα ρόφημα να διαβάσεις στα συστατικά πόση ζάχαρη περιέχει.

Ροφήματα με καλαμάκι

Κι όμως, οποιοδήποτε ρόφημα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα όταν το πίνουμε με καλαμάκι, για τον πολύ απλό λόγο ότι γεμίζουμε το στομάχι μας με extra αέρα.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b9-%cf%84%ce%b1-7-%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ