Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά πρέπει να αντικαθιστάς συχνά, αν θες να παραμείνεις καθαρός!

Αυτά πρέπει να αντικαθιστάς συχνά, αν θες να παραμείνεις καθαρός!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που σου είναι χρήσιμα καθημερινά, αλλά και που πρέπει συχνά να τα αντικαθιστάς και πιθανότατα δεν το κάνεις.

Όμως, ξέρεις τι πρέπει να αλλάζεις συχνά, προκειμένου να διατηρείς την υγιεινή σου; Μπορεί μερικά από αυτά να σου ακούγονται υπερβολικά, αλλά δεν είναι. Πρέπει να τα προσέξεις, αν θες να διατηρήσεις την καθημερινή σου καθαριότητα και να επιμελείσαι σωστά τον εαυτό σου.


Οδοντόβουρτσα

Το λένε, άλλωστε, όλοι οι οδοντίατροι ότι κάθε 3 μήνες πρέπει να αλλάζεις οδοντόβουρτσα. Ειδικά όταν είσαι άρρωστος, πρέπει να την αλλάζεις αμέσως μόλις αναρρώσεις, γιατί μπορεί να έχει ακόμα μικρόβια. Βέβαια, η οδοντόβουρτσά σου μαζεύει γενικά μικρόβια και βακτήρια, όχι μόνο από το στόμα σου, αλλά και από το μπάνιο σου.

Πετσέτες του μπάνιου

Μη νομίζεις ότι επειδή σκουπίζεσαι με αυτές, αφού έχεις πλυθεί, είναι καθαρές. Οι πετσέτες πρέπει να αλλάζονται το πολύ ανά βδομάδα και αν γίνεται και πιο σύντομα. Γενικότερα, όσο πιο συχνά την χρησιμοποιείς, τόσο πιο συχνά και να την αλλάζεις. Και ειδικά τις πετσέτες για τα χέρια, που τις χρησιμοποιείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα

Ξυραφάκι

Το ξυραφάκι μπορεί να μεταφέρει πολλά μικρόβια και να σου προκαλέσει ακόμα και μόλυνση. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το αλλάζεις αρκετά συχνά, αν θέλεις να πετυχαίνεις σωστό ξύρισμα και χωρίς πιθανές μολύνσεις.

Σεντόνια

Κάθε 1 με 2 εβδομάδες πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια του κρεβατιού σου, αλλά και τις μαξιλαροθήκες. Είτε πέφτεις για ύπνο αφού έχεις κάνει μπάνιο, είτε χωρίς να έχεις κάνει, τα σεντόνια σου δεν είναι καθαρά. Ποιος ξέρει κι όλας τι κάνεις στα σεντόνια σου.

Σφουγγάρι μπάνιου

Δεδομένου ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρό περιβάλλον, το σφουγγάρι, με το οποίο πλένεσαι, περιέχει πάρα πολλά και οφείλεις να το αντικαθιστάς πολύ τακτικά με ένα καινούριο. Κάθε δύο μήνες το πολύ πρέπει να το αλλάζεις.

Ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής μαζεύει πολλά μικρόβια, ειδικά αν κόβεις κρέας πάνω σε αυτόν. Για να το διατηρείς καθαρό θα πρέπει να το πλένεις κάθε φορά μετά τη χρήση του, όχι απλά με σαπούνι και νερό, αλλά και ξύδι. Όμως, μόνο αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει κάποια στιγμή και να το αλλάξεις, αν το χρησιμοποιείς συχνά.

Σφουγγάρι για τα πιάτα

Το σφουγγάρι που πλένεις τα πιάτα σου είναι ο μεγαλύτερος μαγνήτης μικροβίων στην κουζίνα και γι’ αυτό θα πρέπει να το ξεπλένεις κάθε φορά καλά μετά τη χρήση του. Επίσης, θα πρέπει φυσικά να το αντικαθιστάς σχεδόν κάθε μήνα.

Μην παραμελείς, λοιπόν, την υγιεινή και την τακτική καθαριότητά σου και μάθε να αντικαθιστάς συχνά τα παραπάνω αντικείμενα για το καλό σου!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/ayta-prepei-na-antikathistas-sychna-an-thes-na-parameineis-katharos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ