Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά που θέλεις να ξέρεις εάν έχεις γάτα

Αυτά που θέλεις να ξέρεις εάν έχεις γάτα

Όλα αυτά που θέλεις και πρέπει να ξέρεις εάν έχεις γάτα ή εάν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις μία μέσα στο επόμενο διάστημα.


Η φροντίδα των κατοικίδιων δεν είναι εύκολη υπόθεση και γι’ αυτό είναι σημαντικό πάντα να γίνεται σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών και συγκεκριμένα σ’ αυτή την περίπτωση των κτηνιάτρων.

Εμείς συλλέξαμε όλα εκείνα που πρέπει να ξέρεις για την υγεία και την ευημερία της γάτας σου, μήπως καταφέρεις με αυτό τον τρόπο να την κάνεις να σε συμπαθήσει περισσότερο.

Πρέπει να την ταΐζεις συγκεκριμένες ποσότητες

Το κάνουν οι περισσότεροι όσοι έχουν γάτα και είναι λάθος. Δεν μπορείς να αφήνεις στη γάτα σου ένα μπολ γεμάτο φαγητό για να τρώει όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανότερο να τρώει ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που χρειάζεται πραγματικά και συνεπώς να την οδηγήσεις έτσι στην παχυσαρκία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μετράς πάντα τις ποσότητες που καταναλώνει, ενώ εάν αναρωτιέσαι ποιες πρέπει να είναι αυτές, καλύτερα να συμβουλευτείς πρώτα έναν κτηνίατρο.

Δεν είναι φυσιολογικό να κάνει συχνά εμετούς

Σύμφωνα με ειδικούς, οι γάτες δεν είναι φυσιολογικό να κάνουν συχνά εμετούς. Αντί λοιπόν να υποθέσεις ότι κάτι την πείραξε στο στομάχι της, την επόμενη φορά που θα παρατηρήσεις ότι έχει συχνά τάση για εμετό, καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο για να την εξετάσει. Μπορεί να είναι κάτι που κατάπιε και την πείραξε ή μπορεί να οφείλεται ακόμη σε σοβαρές ασθένειες όπως το άσθμα που πρέπει να διαγνωστούν.

Προστασία στο σπίτι

Αυτό αφορά κυρίως τους νέους γονείς μιας γάτας, οι οποίοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν την προστασία του κατοικίδιου τους κυρίως απ’ όλους τους «κάθετους» χώρους. Για παράδειγμα, οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σε κουρτίνες, να ανεβαίνουν σε ηλεκτρονικές συσκευές και μερικές φορές να παίζουν με τα καλώδια. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα αντικείμενα στα ράφια δεν θα πέσουν πάνω στη γάτα σου.

Οι γάτες έχουν διαφορετικές ανάγκες απ’ τους σκύλους

Εκείνοι που έχουν ήδη έναν σκύλο στο σπίτι και έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να υιοθετήσουν και μια γάτα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γάτες και οι σκύλοι είναι εντελώς διαφορετικά -αλλά εξίσου αξιαγάπητα- πλάσματα. Για παράδειγμα, οι γάτες κοιμούνται πολύ περισσότερο απ’ ότι οι σκύλοι και έχουν τελείως διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

Πηγή: https://ipop.gr/pets/ayta-poy-theleis-na-xereis-ean-echeis-gata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ