Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποθηκεύεις λάθος το σκόρδο στο σπίτι τόσο καιρό

Αποθηκεύεις λάθος το σκόρδο στο σπίτι τόσο καιρό

Το σκόρδο ταιριάζει σχεδόν σε κάθε φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να σκεφτούν να μαγειρέψουν χωρίς να προσθέσουν λίγο σκορδάκι στο φαγητό τους. Και ενώ η σκόνη σκόρδου είναι άκρως βολική, ας παραδεχθούμε ότι δεν συγκρίνεται με το ολόκληρο σκόρδο. Ξέρεις ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για την αποθήκευση του σκόρδου;


Αν και αυτό το φυτό μπορεί να αποθηκευτεί για μήνες, είναι σημαντικό να φυλάσσεται σωστά ο βολβός σκόρδου για να μην χάνει το άρωμα και τη γεύση του.

Ο σωστός τρόπος για την αποθήκευση του σκόρδου

Εάν μαγειρεύεις φανατικά με σκόρδο, λογικά βάζεις μερικές σκελίδες στα φαγητά σου.

Εάν δεν είσαι, όμως, μεγάλος φαν αλλά πάντα έχεις μεγάλες ποσότητες στο ντουλάπι σου, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο το να το διατηρήσεις φρέσκο.

Μπορείς να αποθηκεύεις ολόκληρο το σκόρδο έξω απ’ το ψυγείο, αλλά πιθανότατα μετά από λίγο καιρό θα δεις ότι θα αρχίσει να αλλοιώνεται η εξωτερική του εμφάνιση ή να βγάζει ρίζες.

Η λύση είναι να βρεις τη σωστή θερμοκρασία!

Κατά την αποθήκευση του σκόρδου, η θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς είναι ιδανική. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά υψηλότερη από αυτήν, πρέπει να βρεις ένα καλό σημείο για το σκόρδο.

Για παράδειγμα, ένας αποθηκευτικός χώρος πιο κοντά στο πάτωμα είναι πιο δροσερός από ό,τι τα πάνω ράφια στο ντουλάπι της κουζίνας σου και, ως εκ τούτου, είναι μια καλύτερη επιλογή.

Επίσης, μην βάζεις ποτέ το σκόρδο κοντά σε ηλεκτρικές συσκευή όπως ο φούρνος, η τοστιέρα ή ο βραστήρας και φυσικά, φρόντισε να υπάρχει σκιά και να μην το βλέπει ο ήλιος.

Πώς αποθηκεύεις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου;

Έχεις ξεφλουδίσει κατά λάθος περισσότερες σκελίδες από όσες χρειάζεσαι; Το αποφλοιωμένο σκόρδο (ακόμη και σε φέτες) μπορεί επίσης να αποθηκευτεί για λίγο καιρό.

Βάλτο σ’ ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης και βάλτο στο ψυγείο. Μπορείς να το διατηρήσεις έτσι για μερικές μέρες!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/apothikeyeis-lathos-to-skordo-sto-spiti-toso-kairo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ