Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΥπεργλυκαιμία: Που οφείλεται και τα πρώτα σημάδια

Υπεργλυκαιμία: Που οφείλεται και τα πρώτα σημάδια

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα: την ξαφνική έναρξη της εφίδρωσης, το τρέμουλο και την καρδιά που χτυπάει. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό το συναίσθημα προκαλείται από τη δημόσια ομιλία ή το πρώτο ραντεβού. Για άλλους, είναι το αποτέλεσμα κάτι πολύ πιο σοβαρού: υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο στο αίμα.


Η υπεργλυκαιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα έχει πάρα πολύ σάκχαρο στο αίμα. Μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, όπως ο διαβήτης, ορισμένα φάρμακα και το άγχος. Αν και δεν είναι συνήθως μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, μπορεί να είναι σοβαρή εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Τα συμπτώματα της υπεργλυκαιμίας μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και να είναι αρκετά έντονα. Περιλαμβάνουν:

-Ιδρώνοντας
-Αστάθεια
-Ανησυχία
-Αίσθημα παλμών της καρδιάς
-Πείνα
-Αδυναμία
-Ζάλη
-Ναυτία

Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να ελέγξετε αμέσως το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας. Εάν είναι υψηλό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε αμέσως. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πίνετε ή να φάτε κάτι που θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, όπως χυμό φρούτων, σκληρά γλυκά ή ένα δισκίο γλυκόζης.

Εάν έχετε διαβήτη, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα «κιτ» που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για τη θεραπεία της υπεργλυκαιμίας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει:

-Ένας μετρητής σακχάρου στο αίμα
-Δοκιμαστικές ταινίες
-Νυστέρι
-Ένα μικρό δοχείο με χυμό φρούτων ή σκληρή καραμέλα
-Ένα κιτ επείγουσας ένεσης γλυκαγόνης (για σοβαρές περιπτώσεις)

Εάν δεν έχετε διαβήτη, πιθανότατα δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τα συμπτώματα της υπεργλυκαιμίας και πώς να την αντιμετωπίσετε, για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ