Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑλλαγές στο σώμα σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Αλλαγές στο σώμα σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Υπάρχουν μερικές «λεπτές» αλλαγές στο σώμα σου -απ’ το κεφάλι μέχρι και τα πόδια- που δεν πρέπει να υποτιμήσεις και να αγνοήσεις. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Και τι μπορείς να κάνεις;

Το ζήτημα είναι να μην είσαι διαρκώς καχύποπτος ότι είσαι άρρωστος, ότι κάτι έχεις και να ανησυχείς με το παραμικρό. Απ’ την άλλη υπάρχουν μερικές αλλαγές στο σώμα που φαίνονται ακίνδυνες αλλά μπορεί να μαρτυρούν κάτι πιο σοβαρό.


Πρέπει να προσέχεις τις αλλαγές και να γνωρίζεις πότε μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Αλλαγές στο σώμα σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη και το δέρμα που ξεφλουδίζει ίσως είναι ένα σημάδι αλλεργίας. Σε αυτήν την περίπτωση, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιείς και στα προϊόντα υγιεινής, στα τρόφιμα που καταναλώνεις ακόμη και στα φάρμακα. Παράλληλα, τα σκασμένα χείλη υποδεικνύουν έλλειψη βιταμινών B, A και E.

Αραίωση στα φρύδια

Αλλαγές στο σώμα

Δεν εννοούμε ότι δεν τα έχεις βγάλει σωστά! Η περιοδική απώλεια των τριχών απ’ τα φρύδια είναι φυσιολογική. Αλλά όταν η απώλεια αυτή είναι υπερβολική, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου. Μπορεί να συνδεθεί επίσης, με τον θυρεοειδή.

Το χρώμα στα χείλη

Επίσης, το χρώμα στα χείλη σου χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να υποδείξει διάφορες ασθένειες. Αν το κάτω χείλος είναι πρησμένο και δημιουργηθούν μικρές φυσαλίδες, τότε μάλλον είσαι πολύ ευαίσθητος στις υπεριώδεις ακτίνες. Αν αυτό συμβαίνει στη μέση των χειλιών, τότε αυτό λέγεται φυτική νεύρωση. Και πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου. Το έντονο πρήξιμο και η ερυθρότητα στα χείλη μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλεργίας και χρειάζεται να προσέξεις τα καλλυντικά αλλά και την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείς.

Κοκκινίζεις στο πρόσωπο

αλλαγές στο σώμα

Αν αποκλείσουμε τις φυσιολογικές συνθήκες, όπως είναι οι αλλαγές στη θερμοκρασία, το μασάζ ή η κατανάλωση αλκοόλ, υπάρχουν και άλλοι λόγοι -πιο σοβαροί- για τους οποίους μπορεί να κοκκινίζεις.

Για τις γυναίκες μετά τα 40 οφείλεται στη μείωση των ορμονικών επιπέδων που δείχνει την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Ένα κόκκινο πρόσωπο μπορεί να υποδεικνύει και μια λοίμωξη.

Ξηρότητα στις φτέρνες

Αυτό δείχνει έλλειψη βιταμινών Α και Ε, ενώ μπορεί να προκληθεί και από την παρουσία μυκητιασικών λοιμώξεων που επηρεάζουν τη συνολική κατάσταση της επιδερμίδας. Σε αυτήν την περίπτωση θα παρατηρήσεις πολλές ρωγμές και κίτρινα νύχια.

Λευκά σημάδια στα δόντια

Η φθορίωση των δοντιών είναι μια χρόνια ασθένεια που αναπτύσσεται πριν από την οδοντοφυΐα ή μετά από την κατανάλωση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις φθορίου.  Υπάρχουν 5 «κλίμακες» της φθορίωσης: αμφισβητήσιμη, πολύ ήπια, ήπια, μέτρια και σοβαρή. Οι πρώτες τρεις εκδηλώνονται μέσω της εμφάνισης λεκέδων στα δόντια και οι τελευταίες δύο οδηγούν σε φθορά των ιστών των δοντιών και κατάρρευση.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/allages-sto-soma-soy-poy-den-prepei-na-agnoiseis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ