Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγγούρι το… θαυματουργό! Απροσδόκητα οφέλη του στην υγεία μας

Αγγούρι το… θαυματουργό! Απροσδόκητα οφέλη του στην υγεία μας

Το αγγούρι σίγουρα είναι μια αγαπημένη τροφή, την οποία, όμως, πολλοί δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη και η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τα μεγάλη οφέλη του αγγουριού στην υγεία μας. Έτσι, συχνά αμελούμε να το εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας.


Επειδή, όμως, η άγνοια δεν κάνει καλό σε τίποτα, συγκεντρώσαμε τα μεγαλύτερα οφέλη του αγγουριού στην υγεία σου και σου τα παρουσιάζουμε!
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες: Ναι το αγγούρι διαθέτει πολλές βιταμίνες  του συμπλέγματος B, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο.
  • Δρα ενάντια στην κακοσμία του στόματος: Πίεσε στον ουρανίσκο σου για λίγη ώρα ένα κομμάτι αγγούρι και το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο σαν να έφαγες μόλις μια τσίχλα!
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας: Το αγγούρι, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού την οποία περιλαμβάνει, είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης της δυσκοιλιότητας.
  • Μειώνει τον κίδνυνο εμφάνισης καρκίνου: Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες, καθώς η περιεκτικότητά του σε λιγνάνες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, τις ωοθήκες ή τη μήτρα.
  • Παραγωγή ινσουλίνης: Το αγγούρι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την παραγωγή ινσουλίνης. Συγκεκριμένα, στον χυμό αγγουριού θα βρεις μια ορμόνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης στο πάγκρεας.
  • Υγεία του δέρματος: Το αγγούρι ενεργοποιεί το κολλαγόνο του δέρματος και συμβάλλει στην καταπολέμηση του πρηξίματος, της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/angouri-thavmatourgo-aprosdokita-ofeli-tou-stin-ygia-mas/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ