Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈχεις ξηρά και σκασμένα χέρια; 3+1 tips για να βάλεις τέλος στο...

Έχεις ξηρά και σκασμένα χέρια; 3+1 tips για να βάλεις τέλος στο μαρτύριο!

Φαντάζομαι πως ξέρεις ότι με το να διατηρείς τα χέρια σου καθαρά, φροντίζεις και τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου! Βέβαια, όταν πλένεις διαρκώς τα χέρια σου, τότε θα γνωρίζεις από πρώτο χέρι τον εφιάλτη με την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα χέρια. Τι μπορείς, όμως, να κάνεις ώστε να βάλεις ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο;


Το φαινόμενο τον ξηρών χεριών έχει γίνει πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια λόγω του Covid-19. Ειδικά εάν το σαπούνι που χρησιμοποιείς έχει βάση το αλκοόλ ξέρεις ότι σίγουρα θα το συνοδεύσει η ξηροδερμία. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν το πλύσιμο των χεριών τους με μια ενυδατική κρέμα ή επιλέγουν σαπούνια που συνδυάζουν την καθαριότητα αλλά και την ενυδάτωση! Πόσο αποτελεσματικό είναι, όμως, κάτι τέτοιο;

 

Πώς το σαπούνι μπορεί να σου ερεθίσει το δέρμα;

 

Το αλκοόλ στα σαπούνια χεριών μπορεί να έχει ξηραντική επίδραση στο δέρμα. Για όσους έχουν έκζεμα και για πολλούς άλλους ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα, ο δερματικός φραγμός είναι ήδη σε κίνδυνο, αυξάνοντας τη φλεγμονή και προκαλώντας ή επιδεινώνοντας συμπτώματα όπως ξηρότητα, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και ερεθισμό. Επομένως, η χρήση απολυμαντικών χεριών χωρίς ενυδάτωση του δέρματος, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του εκζέματος στα χέρια.

Γιατί η ενυδάτωση είναι χρήσιμη;

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία γενιά απολυμαντικών χεριών βρίσκεται ανάμεσα στην περιποίηση του δέρματος και στην απολύμανση των χεριών. Περιέχουν, δηλαδή, τους ίδιους τύπους ενυδατικών συστατικών που βρίσκονται στις παραδοσιακές ενυδατικές κρέμες χεριών, για να προστατεύουν τον φραγμό του δέρματος από τα συστατικά που είναι απαραίτητα για να σκοτώσουν τους μικροοργανισμούς που μεταδίδουν λοιμώξεις

Αν και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσεις ξηρότητα και ερεθισμό όταν χρησιμοποιείς σαπούνια που προσφέρουν και ενυδάτωση, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις και την ενυδατική σου κρέμα αμέσως μετά!

 

4 συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο ενυδατικό σαπούνι χεριών

1. Ο τύπος και η συγκέντρωση του αλκοόλ

Πρέπει πάντα να αναζητάς την αιθυλική αλκοόλη, η οποία είναι πιο αποτελεσματική από την ισοπροπυλική αλκοόλη στο να σκοτώνει μικροοργανισμούς. Ενώ τα απολυμαντικά με συγκέντρωση αλκοόλης μεταξύ 60 και 95% είναι πιο αποτελεσματικά στο να σκοτώνουν τα μικρόβια από αυτά με χαμηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ ή ένα απολυμαντικό χεριών χωρίς αλκοόλ, η επιλογή ενός σαπουνιού στο άκρο της κλίμακας είναι καλύτερη για το δέρμα σου. Το μόνο που χρειάζεσαι, δηλαδή, είναι ένα σαπούνι με 60% αιθυλική αλκοόλη.

ενυδατικό σαπούνι χεριών

Freepik

2. Εξέτασε το χλωριούχο βενζαλκόνιο

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα σαπούνι χεριών χωρίς αλκοόλ. Το χλωριούχο βενζαλκόνιο είναι μια επιλογή, καθώς είναι ένας αντισηπτικός παράγοντας που προστατεύει από τον Covid-19, ωστόσο, δεν σκοτώνει τόσους μολυσματικούς μικροοργανισμούς όσο το αλκοόλ.

Πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή αντισηπτικό χεριών; Τι είναι καλύτερο;

3. Επίλεξε σαπούνια που προσφέρουν ενυδάτωση

Όσον αφορά τα ανενεργά συστατικά, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αναζητάς σαπούνια με σκουαλένιο, γλυκερίνη και λάδι καρύδας, καθώς όλα αυτά θα προσελκύσουν το νερό και θα διατηρήσουν την υγρασία του δέρματος.

4. Απόφυγε τα αρωματικά σαπούνια

Αυτή η συμβουλή είναι το κλειδί για άτομα με έκζεμα και για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, καθώς το άρωμα μπορεί να ερεθίσει τα χέρια σου ακόμα περισσότερο.

 

Tags : Skincare

Κατερίνα Ταλιαδούρου 12 April 2022

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/echeis-xira-kai-skasmena-cheria-31-tips-gia-na/?fbclid=IwAR350Y-dMUo_iiWYExdO0uXCTtm7lmLqmY_c53kCBmA6GVUOJMgJW0qYDVU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ