Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈχεις κάθε βράδυ δίπλα σου ένα ποτήρι με νερό; Σταμάτα να το...

Έχεις κάθε βράδυ δίπλα σου ένα ποτήρι με νερό; Σταμάτα να το κάνεις!

Έχεις κι εσύ πάντα δίπλα σου ένα ποτήρι με νερό το βράδυ; Νιώθεις έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που διψάσεις το βράδυ; 


Φυσικά και δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να αφήνουν κάθε βράδυ στο κομοδίνο τους ένα ποτήρι με νερό σε περίπτωση που το χρειαστούν το βράδυ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις στο κομοδίνο σου ένα ποτήρι με νερό το βράδυ;

Σκόνη κι άλλα σωματίδια μπορούν να βρεθούν στο νερό

Κουνούπια, μύγες, άλλα έντομα, αλλά και μικρότερο σωματίδια μπορεί να καταλήξουν στο ποτήρι σου. Επίσης, δεν είναι απίθανο το νερό σου να γεμίσει με σκόνη και όταν ξυπνήσεις να μην το αντιληφθείς πριν πιεις το νερό σου.

Επιπλέον, Όταν πίνεις νερό μεταφέρεις εκατομμύρια βακτήρια από το στόμα σου στο ποτήρι και μετά στο νερό. Έτσι, εάν πιεις λίγο νερό από το ποτήρι σου το βράδυ πριν κοιμηθείς, τα μικρόβια θα εισέλθουν σε αυτό και θα πολλαπλασιαστούν μέχρι το πρωί.

Ίσως το νερό να αλλάξει γεύση

Αν γεμίζεις το ποτήρι σου με νερό βρύσης, πιθανότατα περιέχει χλώριο που προστίθεται για απολύμανση. Ωστόσο, αυτό το χλώριο θα εξατμιστεί μες τη νύχτα, γεγονός που αλλάζει τη γεύση του νερού. Έτσι λοιπόν μπορεί να διαπιστώσεις ότι το νερό σου έχει παράξενη γεύση σε σύγκριση με αυτό που έχεις συνηθίσει να πίνεις από τη βρύση.

Το νερό γίνεται πιο όξινο

Όταν αφήνεις το νερό σου σ’ ένα ποτήρι, μπορεί να απορροφήσει μια μικρή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, η οποία αλλάζει ελαφρά την ισορροπία του pH, το οποίο μειώνεται και το νερό σου γίνεται λίγο πιο όξινο. Αυτό δεν θα επηρεάσει την υγεία σου, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει τη γεύση του νερού, η οποία ίσως να μην σου αρέσει αρκετά.

Ίσως να σε δυσκολέψει στον ύπνο

Αν γενικά έχεις αϋπνίες και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, έχοντας ένα ποτήρι νερό δίπλα σου όλο το βράδυ, ίσως σε οδηγεί στο σημείο να αρχίσεις να πίνεις, με αποτέλεσμα να επισκέπτεσαι συχνά την τουαλέτα μες τη νύχτα, Έτσι, ίσως διαταραχτεί ο ύπνος σου, στερώντας σου την ξεκούραση.

Φυσικά να πούμε πως αν στο κομοδίνο σου πέρα από νερό έχεις και το κινητό σου να φορτίζει σε κάποια κοντινή πρίζα υπάρχει κίνδυνος για βραχυκύκλωμα, σε περίπτωση που χύσεις κατά λάθος το νερό σου.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/echeis-kathe-vrady-dipla-soy-ena-potiri-me-nero-stamata-na-to-kaneis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ