Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης; Όσα πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου!

Έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης; Όσα πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου!

«Δεν έχω αυτοπεποίθηση» , λες και ξανά λες αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό (τουλάχιστον έτσι θεωρείς) κι αφήνεις να είναι εμπόδιο στη ζωή σου. Τι μπορείς να κάνεις για την έλλειψη αυτοπεποίθησης;


Σίγουρα όχι να καθίσεις με σταυρωμένα χέρια. Γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και να τα εντάξεις στην ρουτίνα σου, ώστε να δεις την αλλαγή στη ζωή σου.

Όταν οι ανασφάλειες σου χτυπούν την πόρτα, εσύ θα πρέπει να τα βάλεις μαζί τους.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης; Όσα πρέπει να κάνεις

Πες «γεια» πρώτος

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, σε ένα γραφείο, σε ένα πάρτι, αντί να δημιουργείς μια αμήχανη ατμόσφαιρα, μίλα πρώτος. Πες ένα «γεια» σε όσους είναι στον χώρο. Και στη συνέχεια θα σου γίνει συνήθεια και θα αποβάλλεις αυτήν την αμηχανία και τη σιωπή που σε φέρνει σε δύσκολη θέση.

Ξεκίνα τη μέρα με την αγαπημένη σου μουσική

H μουσική πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση και μπορεί να μας αλλάξει όλη την ημέρα μας. Γι΄αυτό ξεκίνα τη μέρα σου με μουσική που αγαπάς, ετοιμάσου να πας στη δουλειά με μουσική και μην κάθεσαι μέσα στη σιωπή και την ησυχία. Είναι ένα μικρό βήμα που θα φτιάξει τη διάθεσή σου και θα νιώσεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

unsplash/Roberto Delgado Webb

Δώσε τα credits στον εαυτό σου

Αν έχεις ολοκληρώσει κάτι, μια εργασία, ένα έργο, μια μουσική, αν πήρες έναν καλό βαθμό, τότε μη μείνεις στη σιωπή. Δώσε τα credits στον εαυτό σου, πες ποιος το έκανε και πάρε τα εύσημα. Στο τέλος της ημέρας, πάρε ένα λεπτό να σκεφτείς κάτι που σε κάνει περήφανο, κάτι που έχεις καταφέρει και σου δίνει το κίνητρο για την επόμενη ημέρα.

Δώσε την επιβεβαίωση στον εαυτό σου

Μπορείς μια φορά την ημέρα να γράφεις όλα αυτά που έχεις πετύχει, να επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου που το έχει ανάγκη. Όταν έρθουν οι δύσκολες μέρες ή ώρες, θα πρέπει να τα θυμίζεις στον εαυτό σου, να έχεις κάτι θετικό να θυμάσαι και να σε αποτρέπει από τις αρνητικές σκέψεις.

Οι στόχοι της ημέρας

Η ενήλικη ζωή μπορεί να είναι μονότονη, να κάνεις κάθε μέρα τα ίδια και οι εβδομάδες και οι μήνες να περνούν χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Είναι καλό να κρατάς τον εαυτό σου σε εγρήγορση, να δίνεις μικρές προκλήσεις στον εαυτό σου, καθημερινούς στόχους που πρέπει να πετύχεις. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλοι καθώς θα σου προσφέρουν μια ένεση αυτοπεποίθησης όταν τα καταφέρεις.

Βάλε τα ρούχα που αγαπάς

έλλειψη αυτοπεποίθησης

Photo: unsplash/Brooke Cagle

Κι, όμως, όταν δεν νιώθεις καλά φόρα εκείνο το φόρεμα που σου έχει κάνει δώρο η αδερφή σου γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα σου φτιάξει τη μέρα και θα σου ανεβάσει τη διάθεση. Παράλληλα, μην ξεχνάς να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και να τον περιποιείσαι.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/elleipsi-aytopepoithisis-osa-prepei-na-entaxeis-sti-roytina-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ