Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈτσι θα καθαρίσεις σε βάθος το ξύλινο πάτωμά σου με τον πιο...

Έτσι θα καθαρίσεις σε βάθος το ξύλινο πάτωμά σου με τον πιο φυσικό τρόπο – Το μυστικό που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν τόσο καιρό!

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καθαρίσεις το ξύλινο πάτωμά σου, ώστε να φαίνεται όμορφο και να διατηρεί τη λάμψη του για χρόνια, το κλειδί είναι πως πρέπει να το καθαρίζεις συχνά και μεθοδικά. Εξάλλου, το δάπεδο αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη φθορά στο σπίτι μας. Σκέψου όλη τη σκόνη και τα σκουπίδια που φέρνεις μέσα απ’ έξω. Το να μην καθαρίζεις το πάτωμά σου, όχι μόνο θα κάνει το σπίτι σου να φαίνεται πιο βρώμικο, αλλά θα φθείρει το ίδιο το ξύλο, το οποίο είναι δαπανηρό να επισκευαστεί, να φινιριστεί ή, στη χειρότερη, να αντικατασταθεί. Μάθε, λοιπόν, πώς να καθαρίζεις σωστά το ξύλινο πάτωμά σου και σώσε τον εαυτό σου απ’ όλη αυτή την ταλαιπωρία.


Μάθε πώς να καθαρίζεις τον δερμάτινο καναπέ σου – 5+1 βήματα που θα τον κάνουν να φαίνεται σαν καινούριος

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • Στεγνή φουγγαρίστρα μικροϊνών
  • Υγρή σφουγγαρίστρα μικροϊνών
  • Ηλεκτρική σκούπα
  • Σκουπάκι χειρός
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες

Φυσικό καθαριστικό για ξύλινο πάτωμα – Το μυστικό για να λάμπει

  1. Καθάρισε το πάτωμα. Ξεκίνα πάντα τον καθαρισμό του δαπέδου αφαιρώντας τη σκόνη και το χώμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σκούπα, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι μια σφουγγαρίστρα από μικροΐνες. Οι ίνες στη σφουγγαρίστρα προσελκύουν και παγιδεύουν τη σκόνη και μπορείς να βάλεις την κεφαλή της στο πλυντήριο, ώστε να καθαριστεί χωρίς κόπο.
  2. Φτιάξε το φυσικό καθαριστικό για ξύλινο πάτωμα. Σε ένα μεγάλο κουβά συνδύασε νερό με 1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι.
  3. Σφουγγάρισμα. Βούτηξε μια καθαρή σφουγγαρίστρα στο διάλυμα και στύψε την μέχρι να είναι απλώς υγρή και να μην στάζει. Ξεκίνα του σφουγγάρισμα!
  4. Άφησε το πάτωμα να στεγνώσει.

*Σε περίπτωση που θέλεις να καθαρίσεις τις ρωγμές που υπάρχουν στο ξύλο, βούτηξε την οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και ξεκίνα το απαλό τρίψιμο! Στη συνέχεια, σκούπισε τα υπολείμματα με ένα μαλακό πανί ή με σκουπάκι χειρός.

Δεν θα πίστευες στα μάτια σου! – Αυτά είναι τα δωμάτια με τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια στο σπίτι σου

Φυσικό καθαριστικό για ξύλινο πάτωμα
Φυσικό καθαριστικό για ξύλινο πάτωμα

Πώς θα διατηρήσεις το δάπεδο από ξύλο καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

  1. Σκούπισε κατευθείαν μόλις δεις κάτι. Η υπερβολική υγρασία για παράδειγμα μπορεί να αποχρωματίσει το δάπεδο, ενώ οι επίμονοι λεκέδες προσελκύουν ακόμα περισσότερα υπολείμματα.
  2. Ένα γρήγορο, καθημερινό σφουγγάρισμα, ειδικά σε περιοχές με υψηλή κυκλοφορία, θα συλλάβει τη σκόνη και θα προστατέψει το ξύλο.
  3. Καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας, καθώς μπορεί να γρατσουνίσει το δάπεδο.
  4. Τοποθέτησε πατάκια μέσα κι έξω από τις πόρτες εισόδου για να εμποδίσουν τα σκουπίδια που εισέρχονται απ’ έξω. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζεις κι αυτά συχνά.

Ελπίζω οι συμβουλές μας να σου φάνηκαν χρήσιμες και να σε βοήθησαν. Καλή τύχη!

Κάνε την καμπίνα του μπάνιου σου να λάμπει από καθαριότητα! Tips και hacks για να φαίνεται σαν καινούρια στο λεπτό, χωρίς κόπο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Tags : Feature

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/etsi-tha-kathariseis-se-vathos-to-xylino-p/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ