Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆνοια: 3 δραστηριότητες που μειώνουν τον κίνδυνο

Άνοια: 3 δραστηριότητες που μειώνουν τον κίνδυνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να παραμένουμε ψυχικά και σωματικά δραστήριοι καθώς γερνάμε είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας;


1. Δραστηριοποιηθείτε διανοητικά.

Οι διανοητικά διεγερτικές δραστηριότητες βοηθούν να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας ευκρινή και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας. Λοιπόν, τι μετράει ως διανοητικά διεγερτική δραστηριότητα; Οτιδήποτε σας κάνει να σκεφτείτε και να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας!

Δοκιμάστε σταυρόλεξα, Sudoku, ανάγνωση, γραφή ή ακόμα και εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή δεξιότητας. Όσο προκαλείτε τον εγκέφαλό σας, κάνετε κάτι καλό για την υγεία σας.

2. Γίνετε σωματικά δραστήριοι.

Παραμένοντας σωματικά ενεργοί είναι επίσης σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου. Η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και μειώνει τον κίνδυνο καταστάσεων όπως το εγκεφαλικό και οι καρδιακές παθήσεις, που συνδέονται με την άνοια.

Κινηθείτε λοιπόν! Δεν χρειάζεται να συμμετάσχετε σε γυμναστήριο ή να ξεκινήσετε την προπόνηση για έναν μαραθώνιο. Μόλις 30 λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά. Το να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα, να πάτε για μπάνιο ή ακόμα και να χορέψετε γύρω από το σαλόνι σας μετράνε.

3. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή.

Η υγιεινή διατροφή είναι καλή για τη γενική υγεία σας και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου άνοιας. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιή λίπη είναι η καλύτερη.

Υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, των βιταμινών Β6 και Β12 και του φυλλικού οξέος. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε τρόφιμα όπως ο σολομός, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Άρα λοιπόν: Ξεκινήστε να τα προσθέτετε στη ζωή σας σήμερα και θα κάνετε τη χάρη στον εγκέφαλό σας!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ