Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆνθρωποι και σχέσεις που δηλητηριάζουν τη ζωή μας - 6 είδη τοξικών...

Άνθρωποι και σχέσεις που δηλητηριάζουν τη ζωή μας – 6 είδη τοξικών ανθρώπων που πρέπει να απομακρύνεις από το πλάι σου

Στην καθημερινότητά σου συναντάς πολλούς ανθρώπους. Τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράς και συναναστρέφεσαι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σου —τη συμπεριφορά σου, το πώς σκέφτεσαι, μιλάς και ενεργείς. Ο καθένας, κάποια στιγμή της ζωής του, έχει διαπιστώσει την ύπαρξη  κάποιας τοξικής επαφής με φίλο, σύντροφο, συνεργάτη ή μέλος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι οι άνθρωποι που μας προκαλούν μονίμως συναισθήματα έντονου άγχους, ενοχής, θυμού, κόπωσης και θλίψης. 


Είναι σημαντικό να μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι τείνουν να προκαλούν ένα σύνολο αρνητικών συναισθημάτων, για να προφυλάξεις τη θετική σου ενέργεια αλλά και τον αισιόδοξο κόσμο σου.

 

5 + 1 πράγματα που κάνουν οι τοξικοί άνθρωποι και δεν είναι αντιληπτά

6 είδη τοξικών ανθρώπων που πρέπει να απομακρύνεις από τη ζωή σου

1. Αυτοί που βλέπουν παντού προβλήματα

Η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα, τα οποία είναι αναπόφευκτα και είναι δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι άνθρωποι ωστόσο που επικεντρώνονται μόνο σε αυτά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους παραπονούμενοι και γκρινιάζοντας.

Αυτό δεν σε βοηθά με κανέναν τρόπο — ούτε τα λύνει, ούτε βελτιώνει την κατάστασή σου. Απόφυγε λοιπόν την παρέα με ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι κολλημένη στα προβλήματά σου.

Αντίθετα, εστίασε στην ανάπτυξη μιας θετικής νοοτροπίας που θα σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα και θα σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο προς την ευτυχία.

Unsplash

2. Αυτοί που χρονοτριβούν

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απαλλαγείς από μία δουλειά που πρέπει να βγάλεις εις πέρας: Ο πρώτος είναι να την ολοκληρώσεις και ο δεύτερος, να την αναβάλεις. Η διαφορά όμως είναι τεράστια ως προς το αποτέλεσμα. Αλλά ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπων δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Μείνε μακριά από άτομα που αναβάλλουν τα πάντα για να τα αντιμετωπίσουν αργότερα. Είναι αυτοί που έχουν κάποια δικαιολογία ή εξήγηση για την αναβολή, γεγονός που όχι μόνο δημιουργεί αδικαιολόγητο άγχος, αλλά επίσης σε κάνει να μένεις πίσω και να χάνεις προθεσμίες.

Αντίθετα, εκπαίδευσε τον εαυτό σου για να γίνεις το άτομο του «τώρα» και προσπάθησε να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα στην παρούσα στιγμή. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

 

3. Αυτοί που επικρίνουν τους άλλους

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια ανίατη συνήθεια να επικρίνουν μόνιμα τους άλλους. Θα μισούν τα πάντα και θα αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες για να τους «δηλητηριάσουν» με την καυστική κριτική τους.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ, καθώς δεν γνωρίζουν ότι για να βελτιώσεις τον εαυτό σου, πρέπει να αναπτύξεις τη συνήθεια να ανακαλύπτεις και να εκτιμάς την καλοσύνη και στους άλλους.

Αποστασιοποιήσου λοιπόν όσο το δυνατόν νωρίτερα από τέτοιους ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν μόνο αρνητικότητα και κριτική. 

4. Αυτοί που δεν παραδέχονται τα λάθη τους

Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι μέρος του να λέγεσαι άνθρωπος. Αλλά ορισμένοι αρνούνται πλήρως το γεγονός ότι μερικές φορές μπορεί να σφάλλουν. Τέτοιοι άνθρωποι τείνουν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως άψογοι και αλάνθαστοι.

Όταν συμβούν λοιπόν τα λάθη, τα άτομα αυτά αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να ρίξουν την ευθύνη. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες πράξεις, αλλά χάνουν και φίλους στην πορεία.

5. Αυτοί που σε ζηλεύουν

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζηλέψουν κάποιο χαρακτηριστικό σου. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είσαι ή πόσο πολύ υποστηρίζεις και βοηθάς τους άλλους, κάποιοι θα παραβλέψουν τη θετική αυτή πλευρά και θα ζηλέψουν την επιτυχία, τα επιτεύγματα ή την καλοσύνη σου.

Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι από τον κύκλο των στενών σου φίλων, συνάδελφοι ή μέλη της ευρύτερης οικογένειάς σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση μαζί τους, τόσο περισσότερο πληγώνεσαι όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αντί να χαίρονται για σένα, τρέφουν αισθήματα ζήλιας.

Unsplash

6. Όσοι ενδιαφέρονται μόνο για κουτσομπολιά

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι φιλοδοξούν να γίνουν επιτυχημένοι και επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων τους, κάποιοι άλλοι δεν έχουν ούτε όνειρα, ούτε φιλοδοξίες.

Το μόνο ενδιαφέρον τους είναι αυτό που συμβαίνει στις ζωές των άλλων. Δεν έχουν όρια και ούτε σέβονται ή την ιδιωτική ζωή των υπολοίπων. Κουτσομπολεύουν ασταμάτητα, συχνά σκαρφιζόμενοι φανταστικές ιστορίες, παρερμηνεύοντας πράγματα και φτιάχνοντας ένα βουνό σενάρια. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σου αποσπούν την προσοχή και να σε παρασύρουν, δίνοντάς σου λάθος πληροφορίες. Εντόπισέ τους και κράτα μια ασφαλή απόσταση από εκείνους, καθώς μπορεί να σου κάνουν κακό.

 

Οι τοξικοί άνθρωποι μπορούν διαταράξουν την ψυχική σου ηρεμία, αποσπώντας την προσοχή σου από τους στόχους σου και αποτελώντας εμπόδιο στο ταξίδι προς την επιτυχίας. Η καλύτερη συμβουλή είναι να μένεις μακριά τους. Επίλεξε με σύνεση με ποιον συναναστρέφεσαι. Όταν περιτριγυρίζεσαι από γνήσιους ανθρώπους – που νοιάζονται πραγματικά για σένα – μόνο ως ευτυχία μεταφράζεται αυτό.

 

Tags : Mind

Φελίτσια Μακοβεϊ 8 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/mind/anthropoi-kai-scheseis-poy-dilitiriazo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ