Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο άγχος και ο φόβος προκαλούνται από τον μυ της ψυχής σας;

Το άγχος και ο φόβος προκαλούνται από τον μυ της ψυχής σας;

Ο μυς της ψυχής σας λέγεται ψοΐτης. Αυτός ο μυς είναι ο βαθύτερος πυρήνας του σώματος σας.


Βρίσκεται κοντά στο οστό του ισχίου. Επηρεάζει την ευελιξία, την κινητικότητα, την λειτουργία των αρθρώσεων, την ισορροπία και πολλά άλλα. Η λειτουργία του είναι να διατηρεί την όρθια στάση του σώματος και την κίνηση. Ωστόσο, πιστεύεται ότι μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με το παρόν όταν είναι τεντωμένος κι έτσι η ένταση απελευθερώνεται από το σώμα.

Σύμφωνα με μελέτες, ο ψοΐτης είναι βασικός για την δομική υγεία όπως και για την ψυχολογική ευημερία. Αυτός ο μυς είναι η ανάγκη μας για επιβίωση. Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικότερος από όσο νομίζουμε. Είναι ακόμα δυνατό να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία και να μαζέψουμε θεραπευτική ενέργεια αν τον διατηρήσουμε υγιή.

Η τοποθεσία του μυ της ψυχής

Ο ψοΐτης είναι ένας από τους σημαντικότερους μύες για την σωματική σταθερότητα. Εκτείνεται από τα πόδια έως την σπονδυλική στήλη και είναι ο μόνος μυς που κάνει αυτή τη σύνδεση. Ξεκινά από τον Τ12 σπόνδυλο μέχρι τους πέντε οσφυϊκούς σπονδύλους και αγγίζει το πάνω μέρος του μηριαίου οστού.

Η ερπετική σύνδεση

Εκτός από τη σύνδεση των ποδιών με την σπονδυλική ο ψοΐτης συνδέεται επίσης και με το διάφραγμα. Μπορεί επίσης να βρίσκεται στο σημείο όπου τα σωματικά και αυτά που σχετίζονται με τον φόβο συμπτώματα εκδηλώνονται. Αυτό ίσως συμβαίνει λόγω της σύνδεσης μεταξύ του μυός και του ερπετικού εγκεφάλου, που είναι το αρχαιότερο τμήμα του εγκεφαλικού στελέχους.

Πριν από την ανάπτυξη της οργανωτικής ικανότητας και του προφορικού λόγου, ο ερπετικός εγκέφαλος -ή το ένστικτο επιβίωσης- διατηρούσε τη βασική λειτουργία του πυρήνα.

Στη σημερινή εποχή, ο ψοΐτης βρίσκεται συνεχώς σε μάχη λόγω της μόνιμης βιασύνης μας για επιτεύγματα και του ανταγωνισμού.

Προβλήματα που σχετίζονται με τη χρόνια ένταση στον μυ της ψυχής

Λόγω αυτής της «μάχης» , ο ψοΐτης βρίσκεται μονίμως σε ένταση και συστολή από την γέννηση μας. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, από τα καθίσματα των αυτοκινήτων, από τα παπούτσια, από τις καρέκλες και τα σφιχτά ρούχα που περιορίζουν τις σωματικές κινήσεις, διαστρεβλώνουν τη στάση του σώματος κι έτσι συστέλλουν και πιέζουν ακόμα περισσότερο τον ψοΐτη.

Η χρόνια πίεση του μυός οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας όπως τον πόνο στα γόνατα, στην μέση και στο ισχίο, στην δυσλειτουργική αναπνοή και σε πεπτικά προβλήματα. Αυτή η πίεση και η ένταση ίσως να είναι η αιτία για τους σωματικούς πόνους που τόσοι άνθρωποι βιώνουν.

Η συνεχής ένταση και πίεση του ψοΐτη δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο το σώμα μας. Αυτός ο μυς είναι κάτι παραπάνω από ένας μυς που σταθεροποιεί το σώμα. Επηρεάζει τα πάντα στη ζωή, από το πώς αισθανόμαστε έως το πως συμπεριφερόμαστε στους άλλους και στο πως βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας.

Τα προβλήματα που συνδέονται με την πίεση του ψοΐτη- επηρεάζουν αρνητικά την συναισθηματική κατάσταση μας, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την γενική ευχαρίστηση της ζωής μας. Θα δώσουμε στον μυ την προσοχή που χρειάζεται όταν συνειδητοποιήσουμε πως η ευεξία του είναι βασική για την σωματική και συναισθηματική μας ευεξία.

Ο πιεσμένος ψοΐτης είναι συχνά η αιτία της εξάντλησης, του πόνου στην πλάτη, του πόνου στα γόνατα και του άγχους.

Ο μυς της ψυχής και ο φόβος

Ο ψοΐτης σχετίζεται με το αίσθημα το φόβου. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να εκδηλωθεί και ως σωματική και ως συναισθηματική ένταση. Μπορεί να επηρεάσει και την σωματική και την συναισθηματική ευεξία μας. Επομένως, ένας υγιής ψοΐτης μπορεί να απελευθερώσει την ένταση που προκαλεί ο φόβος. Θα νιώθετε λιγότερη ένταση και πόνους όπως και εσωτερική γαλήνη μόλις επαναφέρετε την ισορροπία στον ψοΐτη σας.

Ψοΐτης και ενεργητικό σώμα

Η απελευθέρωση της έντασης από τον ψοΐτη θα σας γειώσει στη Γη η οποία είναι γεμάτη με θεραπευτική ενέργεια που θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με το παρόν. Ένας υγιής ψοΐτης θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια. Θα υποστηρίξει σωστά το σώμα σας και οι κινήσεις θα απαιτούν λιγότερη προσπάθεια και ενέργεια έτσι ώστε να είστε πιο ενεργητικοί.

Η αρχαία γνώση του μυ της ψυχής

Η γνώση του ψοΐτη έρχεται από τις αρχαίες εποχές. Η γιόγκα δείχνει ξεκάθαρα πως οι γκουρού κατανοούσαν τη σημασία που είχε η απελευθέρωση της έντασης από τον ψοΐτη. Πολλές στάσεις της γιόγκα μπορούν να την απελευθερώσουν και να επαναφέρουν την ισορροπία σε όλο το σώμα.

Η συνεχής εξάσκηση της γιόγκα θα σας διδάξει πως να απομονώσετε αυτόν τον μυ, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ολόκληρο το σώμα.

Η γιόγκα επίσης θα σας βοηθήσει να μετρήσετε και την υγεία του μυ. Για παράδειγμα, ας δούμε την στάση του δέντρου όπως και κάποιες άλλες στάσεις. Δεν μπορεί να τις καταφέρει κάποιος αν δεν έχει υγιή ψοΐτη. Ο μυς συστέλλεται όταν πιέζετε τη μέση ή τα γόνατα όταν κάνετε μια άσκηση της γιόγκα.

Ο μυς της ψυχής είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός μυς για τη σωματική και ψυχική υγεία. Η παραμέληση του εκδηλώνεται στα αναπνευστικά προβλήματα, στο άγχος, στα πεπτικά προβλήματα, στην κατάθλιψη, στον πόνο στα γόνατα, στον πόνο στη μέση κ.α.

Μάγεια Τ.

Μετάφραση: Awakengr.com via offroadmind.com

Διαβάστε επίσης

Πηγή: https://www.awakengr.com/to-agchos-kai-o-fovos-prokaloyntai-apo-ton-my-tis-psychis-sas/?fbclid=IwAR09wenbpdJ4npt8bFdBw6DrgFNvvStrqs48BCWbfs671yp9Va1xVMwpcqs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ