Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑναδημοσιεύσειςΟι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες σε ωορρηξία ;

Οι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες σε ωορρηξία ;

Ο ανθρώπινος εμμηνορροϊκός κύκλος είναι μυστηριώδης. Ενώ οι φυσικές επιδράσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου είναι καλά τεκμηριωμένες, οι κοινωνικές επιπτώσεις του εξακολουθούν να συζητούνται. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η ωορρηξία των γυναικών μπορεί να ανιχνευθεί από άλλους μέσω αλλαγών στη συμπεριφορά, την εμφάνιση και το άρωμα του σώματος των γυναικών(Haselton και Gildersleeve, 2011). Συγκεκριμένα, οι γυναίκες θεωρούνται πιο ελκυστικές όταν είναι πιο γόνιμες, με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας ενίσχυσης της ελκυστικότητάς τους (π.χ. φορώντας μοντέρνα και πιο αποκαλυπτικά ρούχα. Χάσελτον κ.ά., 2007) και αυξημένη δεκτικότητα προς τους άνδρες (Guegan, 2009). Αυτή η μετατόπιση της ελκυστικότητας μπορεί να δώσει στις γυναίκες σε ωορρηξία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ζευγάρωμα με άνδρες “υψηλής ποιότητας”(Haselton και Gildersleeve, 2016). Εμείς(Wu και Chen, 2021) προσπαθήσαμε έτσι να δοκιμάσουμε αυτό το πιθανό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω μιας μελέτης ραντεβού, στην οποία οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να σχηματίσουν μια πραγματική σχέση. Στην πραγματικότητα, δίνει όμως η μεγαλύτερη γονιμότητα πραγματικά στις γυναίκες ένα χέρι επάνω στον ανταγωνισμό; Ενώ προηγούμενες μελέτες εξέτασαν ενδείξεις (π.χ. συμπεριφορά, εμφάνιση, μυρωδιά) μεμονωμένα (συνήθως μέσα σε εργαστηριακό περιβάλλον), σε συνθήκες πραγματικών ραντεβού, όλες αυτές οι ενδείξεις θα μπορούσαν να έχουν πιο ισχυρό αποτέλεσμα.


Για να δοκιμάσουμε το ερευνητικό μας ερώτημα , πραγματοποιήσαμε 15 ερωτικά ραντεβού ταχείας χρονολόγησης 262 μεμονωμένων Ασιατικών Αμερικανών που ενδιαφέρονταν για το άλλο φύλο. Μετά από κάθε ραντεβού, οι συμμετέχοντες ανέφεραν μέσω ερωτηματολογίου εάν ήθελαν να βγουν με το πιθανό σύντροφο τους ένα δεύτερο ραντεβού. Τα αμοιβαία “ναι” κατέληξαν σε ταίριασμα. Στο ίδιο ερωτηματολόγιο, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την επιθυμία του συντρόφου τους να βγαίνει ραντεβού, τη φυσική ελκυστικότητα και την ελκυστικότητα του σωματικού αρώματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, αντίθετος, οι γυναίκες που ήταν πιο κοντά στην ωορρηξία δεν ήταν πιο ελκυστικές για τους άνδρες. Δεν έλαβαν περισσότερες προσφορές ραντεβού, ούτε βαθμολογήθηκαν πιο ελκυστικές σε εμφάνιση ή άρωμα. Ωστόσο,  οι γυναίκες που βρίσκονται πιο κοντά στην ωορρηξία ήταν οριακά πιο πιθανό να προσφέρουν στους άνδρες ένα ερωτικό ραντεβού. Περιέργως, δεν βαθμογράφησαν τους άνδρες ως πιο επιθυμητούς.

Εν κατακλείδι, ενώ τα αποτελέσματα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πιο γόνιμες γυναίκες να είναι ελαφρώς πιο ελκυστικές, βλέπουμε ότι τυχόν επιπτώσεις «είναι πιθανόν μικρές και ως επί το πλείστον ασήμαντες στον διαφυλικό ανταγωνισμό» (σ. 1080).

Μια γόνιμη γυναίκα δεν έχει μεγάλο πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσοι πολλοί άλλοι παράγοντες είναι στο παιχνίδι της έλξης. Από τη θετική πλευρά, τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι δεν υπάρχει απτή μείωση ελκυστικότητας σε περίοδο εμμηνόρροιας.

Πηγή: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-modern-heart/202111/are-men-actually-more-attracted-fertile-women

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ