Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜύκητες νυχιών: 6 συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα

Μύκητες νυχιών: 6 συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα

Ο μύκητας των νυχιών είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τα νύχια σας. Είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα να απαλλαγούμε. Αλλά μην ανησυχείτε, ακολουθούν 6 συμβουλές για να μην έχετε ξανά πρόβλημα με μύκητες στα νύχια:


1. Διατηρήστε τα νύχια σας καθαρά και στεγνά

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν απρόοπτο, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον μύκητα των νυχιών. Ο μύκητας ευδοκιμεί σε υγρά, σκοτεινά περιβάλλοντα, επομένως το να διατηρείτε τα νύχια σας καθαρά και στεγνά είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσετε μακριά.

2. Μην μοιράζεστε νυχοκόπτες ή λίμες

Εάν μοιράζεστε νυχοκόπτη ή λίμες με κάποιον που έχει μύκητα νυχιών, είναι πιο πιθανό να τον κολλήσετε μόνοι σας. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα τα δικά σας εργαλεία και να μην τα μοιράζεστε με κανέναν άλλο.

3. Φοράτε παπούτσια που εφαρμόζουν καλά και είναι κατασκευασμένα από υλικά που αναπνέουν

Τα στενά, στενά παπούτσια που δεν επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες των νυχιών. Επομένως, φροντίστε να φοράτε παπούτσια που ταιριάζουν καλά και είναι κατασκευασμένα από υλικά που αναπνέουν όπως δέρμα ή καμβάς.

4. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους

Το να περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους, όπως αποδυτήρια, ντους και πισίνες, σας θέτει σε κίνδυνο να κολλήσετε μύκητα στα νύχια. Φοράτε λοιπόν πάντα σαγιονάρες ή σανδάλια σε αυτές τις περιοχές.

5. Κρατήστε τα νύχια σας κοντά και λιμαρισμένα

Τα μακριά, απεριποίητα νύχια είναι πιο πιθανό να φιλοξενούν μύκητες. Επομένως, κρατήστε τα νύχια σας κοντά και λιμαρισμένα και φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά κάτω από αυτά.

6. Επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν έχετε επίμονο μύκητα στα νύχια

Εάν έχετε μύκητα των νυχιών που δεν υποχωρούν με τη θεραπεία στο σπίτι, επισκεφθείτε έναν γιατρό. Μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα βοηθήσουν στην εκκαθάριση της λοίμωξης.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον μύκητα των νυχιών. Αλλά αν το καταφέρετε, μην ανησυχείτε, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Με τη σωστή θεραπεία, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό οριστικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ