Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήxtesiniΜανταρίνια με πλούσια οφέλη και λίγες θερμίδες

Μανταρίνια με πλούσια οφέλη και λίγες θερμίδες

Τα μανταρίνια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και προσφέρουν πολλά άλλα θρεπτικά οφέλη με πολύ λίγες θερμίδες. Ένα μικρό μανταρίνι (61 γραμμάρια) περιέχει μόνο 37 θερμίδες και είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, καλίου και φυλλικού οξέος.


Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι γνωστό ότι προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων και τις χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά στα μανταρίνια μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.

Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα μανταρίνια τα κάνει επίσης τροφή υγιεινή για την καρδιά. Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη και βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Το κάλιο στα μανταρίνια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και το φυλλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Συνολικά, τα μανταρίνια είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο φρούτο που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία με πολύ λίγες θερμίδες. Αν ψάχνετε για ένα σνακ με λίγες θερμίδες που είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, τα μανταρίνια είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ