Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚάντε τα βρώμικα ασημικά σας ξανά σαν καινούργια με μόνο με ένα...

Κάντε τα βρώμικα ασημικά σας ξανά σαν καινούργια με μόνο με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Γυαλίστε τα ασημικά σας χωρίς κόπο με ένα έξυπνο σπιτικό κόλπο


Όπως όλοι γνωρίζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά για το γυάλισμα των ασημικών σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί τα κοσμήματα δεν μπορούν να καθαριστούν με αυτά τα προϊόντα, ιδίως όταν αυτά έχουν μαργαριτάρια ή πολύτιμους λίθους, γιατί θα καταστραφούν.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε για το γυάλισμα των ασημικών σας ειδικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να τα ξεπλύνετε καλά. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα κοσμήματα με λεπτομέρειες – σκαλίσματα.

Το καθαριστικό μπορεί να διεισδύσει στα κενά του κοσμήματος και να χαλάσει την υφή του σε αυτό το σημείο. Μετά τον καθαρισμό, σκουπίστε το κόσμημα με ένα πανί μικροϊνών, έτσι ώστε να μη μένουν στίγματα από το νερό.

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν πιάσει, μπορείτε να καθαρίσετε τα ασημένια αντικείμενά σας με νερό και καθαριστικό πιάτων (χωρίς αμμωνία και φωσφορικό).

Το σπιτικό κόλπο για να γυαλίσετε τα ασημικά σας και να μοιάζουν σαν καινούργια

Εμείς βρήκαμε έναν ακόμη φυσικό και σπιτικό τρόπο για το γυάλισμα των ασημικών σας. Δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο παρά μόνο δύο πατάτες.

Βράστε μία-δύο πατάτες και κρατήστε το νερό. Μετά αφήστε να κρυώσει και βάλτε μέσα τα ασημικά σας για περίπου 20 λεπτά.

Τέλος, σκουπίστε καλά και απολαύστε τη γυαλάδα τους!

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/02/18/kante-ta-vromika-asimika-sas-xana-san-kainoyrgia-mono-yliko-poy-echete-stin-koyzina-sas/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ