Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗλεκτρικά μηχανάκια ή σκούτερ; Ποιο είναι καλύτερο για την μετακίνηση στην...

Ηλεκτρικά μηχανάκια ή σκούτερ; Ποιο είναι καλύτερο για την μετακίνηση στην πόλη;

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια https://www.wheelnwater.com/σκούτερ-ηλεκτρικά


 χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι τα πιο δημοφιλή είδη ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης. Είναι μικρά, ελαφριά και ευέλικτα, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για μέσα στην πόλη. Επίσης μπορούμε να τα μεταφέρουμε εύκολα στα χέρια αν θέλουμε να μετακινηθούμε με το λεωφορείο ή με το μετρό. Μπορούμε να τα φυλάξουμε σπίτι μας όπως και τα ηλεκτρικά ποδήλατα https://www.wheelnwater.com/ποδηλατα-ηλεκτρικα και να τα φορτίσουμε στο γραφείο πριν φύγουμε σε μια απλή πρίζα.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι μεγαλύτερες και ισχυρότερες από τα ηλεκτρικά σκούτερ. Έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτητα και δύναμη, γεγονός που τις καθιστά πιο κατάλληλες για μεγαλύτερες διαδρομές και για οδήγηση σε ανηφόρες. Σίγουρα θα σας συναρπάσει η αγορά μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας εάν ήσασταν ήδη κάτοχος μηχανής. Μόνο που εδώ η διαφορά είναι αρκετά αισθητή γιατί η επιτάχυνση είναι πολύ μεγαλύτερη και επίσης δεν υπάρχει ο θόρυβος της εξάτμισης που μπορεί πριν να σας ενοχλούσε.

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι και οι δύο τύποι ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχουν μηχανικά μέρη όπως έχουν οι συμβατικές βενζινοκίνητες μηχανές που απαιτούν και περισσότερη συντήρηση και ρυπαίνουν περισσότερο την ατμόσφαιρα. Είναι αθόρυβες και  έχουνε ελαφριά κατασκευή γιατί δεν αποτελούνται από μεταλλικά βαριά υλικά. Επίσης, η συντήρησή τους είναι πολύ χαμηλή, κάτι που μεταφράζεται σε οικονομία χρημάτων. Αν θέλει να αγοράσει κάποιος ένα ηλεκτρικό μηχανάκι ή scooter μπορεί να επωφεληθεί από διάφορες επιδοτήσεις που δίνονται κατά καιρούς, για να μην επιβαρυνθεί όλο το ποσό αγοράς. Ένα άλλο όφελος είναι και η απαλλαγή από τα ετήσια τέλη και τα διόδια. Όλα αυτά μπορούν να αντισταθμιστούν με το αρχικό κόστος της αγοράς.

Πριν αγοράσετε όμως μια ηλεκτρική μηχανή για την πόλη, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προδιαγραφές:

Τύπος μηχανής: Εάν αναζητάτε ένα οικονομικό και ευέλικτο όχημα για μετακίνηση στην πόλη, ένα ηλεκτρικό σκούτερ είναι μια καλή επιλογή. Εάν αναζητάτε ένα όχημα με μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτητα και δύναμη, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα είναι αυτό που ίσως ταιριάζει σε εσάς.

Αυτονομία: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική μηχανή σας για μεγάλες διαδρομές, επιλέξτε ένα μοντέλο με μεγάλη αυτονομία. Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη και την γεωγραφική τοποθεσία της περιοχής και των διαδρόμων που θα κάνετε καθημερινά. Οι ανηφόρες επιφορτίζουν την μπαταρία και μπορεί τα χιλιόμετρα της αυτονομίας να είναι λιγότερα από αυτά που σας υποσχέθηκε ο κατασκευαστής. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση να πάρετε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι με αποσπώμενη μπαταρία για να την φορτίζετε πάλι εύκολα και γρηγορά και να έχετε παράλληλα και μια εφεδρική σε περίπτωση που η πρώτη πάθει κάποια βλάβη.

Ταχύτητα: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική μηχανή σας σε αυτοκινητόδρομους, επιλέξτε ένα μοντέλο με ταχύτητα τουλάχιστον 45 km/h.

Κόστος : Οι τιμές των ηλεκτρικών μηχανών ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο, την αυτονομία, την ταχύτητα και τη δύναμη. Όσα περισσότερα δώσετε τόσο μεγαλύτερη αυτονομία θα έχετε και ροπή. 

Ανταλλακτικά : Ελέγξτε εάν ο κατασκευαστής ή ο εισαγωγέας της ηλεκτρικής μηχανής παρέχει υποστήριξη και ανταλλακτικά στην Ελλάδα.

Κριτικές πελατών: Διαβάστε κριτικές χρηστών πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό scooter η άλλο όχημα για να δείτε τα υπερ. και τα κατά. Προσπαθήστε να δείτε κάποιο βίντεο unboxing, εφόσον υπάρχει, για να κατατοπιστείτε καλύτερα με την χρήση και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Συμπέρασμα

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικό και ευέλικτο όχημα για μετακίνηση στην πόλη. Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν ένα όχημα με μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτητα και δύναμη. Η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε οδηγού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ