Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήxtesiniΕξάρτηση και Τυχερά Παιχνίδια: Υπάρχει κληρονομική προδιάθεση; Ποια τα σημάδια της εξάρτησης

Εξάρτηση και Τυχερά Παιχνίδια: Υπάρχει κληρονομική προδιάθεση; Ποια τα σημάδια της εξάρτησης

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εθισμού, αλλά όλοι έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε εμφανίζει κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε βοήθεια:


1. Μια ενασχόληση με την εθιστική ουσία ή συμπεριφορά.

2. Αίσθημα ευφορίας ή ευχαρίστησης όταν εμπλέκεστε στην εθιστική συμπεριφορά.

3. Ανάγκη αύξησης της συχνότητας ή της έντασης της συμπεριφοράς προκειμένου να επιτευχθεί το ίδιο επίπεδο ευχαρίστησης.

4. Συμπτώματα στέρησης όταν η εθιστική ουσία ή συμπεριφορά δεν είναι διαθέσιμη.

5. Απώλεια ελέγχου στη συμπεριφορά, παρά τις αρνητικές συνέπειες.

Ο εθισμός μπορεί να έχει βαθιά επίδραση σε κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου. Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε παλεύει με τον εθισμό, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Η θεραπεία μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για μια επιτυχή ανάρρωση.

Εάν ο εθισμός εμφανίζεται στην οικογένειά σας, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε εθισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εθισμός μπορεί να είναι κληρονομικός. Εάν έχετε έναν γονέα ή έναν παππού ή έναν παππού που είναι εξαρτημένος, το πιθανότερο είναι να γίνετε εσείς οι ίδιοι εθισμένοι.

Δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για τη θεραπεία του εθισμού, αλλά υπάρχουν ορισμένες γενικές αρχές που συνήθως ακολουθούνται. Η θεραπεία συνήθως ξεκινά με αποτοξίνωση, η οποία είναι η διαδικασία που επιτρέπει στο σώμα να απαλλαγεί από την εθιστική ουσία. Ακολουθεί συμβουλευτική και θεραπεία για να βοηθήσει το άτομο να αντιμετωπίσει τα υποκείμενα ζητήματα που οδήγησαν στον εθισμό.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με τον εθισμό, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι σε όσους το χρειάζονται, οπότε μη διστάσετε να απευθυνθείτε για βοήθεια.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ