Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniTips ομορφιάς με ελαιόλαδο για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και...

Tips ομορφιάς με ελαιόλαδο για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και υγιεινά συστατικά της φύσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από το μαγείρεμα μέχρι την περιποίηση του δέρματος, και είναι ιδιαίτερα καλό για τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.


1. Φτιάξτε ένα φυσικό scrub προσώπου: Ανακατέψτε μαζί 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτό το scrub θα κάνει την επιδερμίδα σας απολέπιση και θα την αφήσει απαλή και λεία.

2. Χρησιμοποιήστε το ως ντεμακιγιάζ: Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική φυσική εναλλακτική στα σκληρά χημικά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Απλώς βυθίστε ένα βαμβάκι σε ελαιόλαδο και σκουπίστε απαλά το μακιγιάζ σας.

3. Διατηρήστε τα πετσάκια σας υγιή: Κάντε μασάζ με λίγο ελαιόλαδο στα πετσάκια σας για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και υγιή. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη των νυχιών.

4. Αποτρέψτε τις ραγάδες: Τρίψτε ελαιόλαδο στο δέρμα σας δύο φορές την ημέρα για να αποτρέψετε τις ραγάδες.

5. Θρέψτε τα νύχια σας: Ανακατέψτε μαζί 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Μουλιάστε τα νύχια σας στο μείγμα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα νύχια σας δυνατά και υγιή.

6. Φτιάξτε μια φυσική μάσκα μαλλιών: Ανακατέψτε μαζί 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κρόκο αυγού. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν ως συνήθως. Αυτή η μάσκα θα σας βοηθήσει να θρέψετε και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας.

7. Δαμάστε τα φριζαρισμένα μαλλιά: Τρίψτε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου στα χέρια σας και περάστε τα μέσα από τα μαλλιά σας για να δαμάσει το φριζάρισμα και τα πτερύγια.

8. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο: Ανακατέψτε μαζί 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αντηλιακό. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας πριν βγείτε έξω για να το προστατέψετε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ