Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι καλύτεροι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πόνου στη μέση

Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πόνου στη μέση

Ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι εξαιρετικά εξουθενωτικός και δεν είναι περίεργο γιατί. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Χειροπρακτικής, ο πόνος στην πλάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός λόγος για επισκέψεις στον γιατρό.


Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες πόνου στη μέση, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλές διαφορετικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για τη θεραπεία του πόνου στη μέση:

1. Χειροπρακτικές Προσαρμογές

Μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση είναι οι χειροπρακτικές προσαρμογές. Οι χειροπράκτες εκπαιδεύονται να στοχεύουν ειδικά τη σπονδυλική στήλη και άλλες αρθρώσεις του σώματος για να ανακουφίσουν τον πόνο και να βελτιώσουν τη λειτουργία τους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι προσαρμογές της χειροπρακτικής είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία του πόνου στη μέση. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προσαρμογές της χειροπρακτικής ήταν πιο αποτελεσματικές στη θεραπεία του πόνου στη μέση από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

2. Θεραπεία μασάζ

Μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στη μέση είναι η θεραπεία μασάζ. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης και του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία μασάζ ήταν πιο αποτελεσματική στη θεραπεία του πόνου στη μέση από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

3. Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στη μέση. Ο βελονισμός είναι μια μορφή παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων στο δέρμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο βελονισμός ήταν πιο αποτελεσματικός στη θεραπεία του πόνου στη μέση από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

4. Γιόγκα

Η γιόγκα είναι ένα είδος άσκησης που περιλαμβάνει τέντωμα και ενδυνάμωση των μυών.

5. Τάι Τσι

Το τάι τσι είναι μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στη μέση. Το τάι τσι είναι ένα είδος άσκησης που περιλαμβάνει αργές κινήσεις που ρέουν.

Σε μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το τάι τσι ήταν πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία του πόνου στη μέση από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

6. Άσκηση

Η άσκηση είναι επίσης μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στη μέση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών και στη βελτίωση της ευλυγισίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση ήταν πιο αποτελεσματική στη θεραπεία του πόνου στη μέση από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

7. Φυτικά φάρμακα

Υπάρχουν επίσης πολλές φυτικές θεραπείες που μπορούν να είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία του πόνου στη μέση. Τα βότανα χρησιμοποιούνται συχνά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και στην ιατρική της Αγιουρβέδα.

Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές βοτανικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση περιλαμβάνουν το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν.

8. Θερμοθεραπεία

Η θερμοθεραπεία είναι ακόμα μία αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στη μέση. Η θερμοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης και του πόνου.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ