Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά είναι τα 5 σημάδια που σου “φωνάζουν” ν’ αλλάξεις δουλειά!

Αυτά είναι τα 5 σημάδια που σου “φωνάζουν” ν’ αλλάξεις δουλειά!

Τα σημάδια ότι πρέπει ν’ αλλάξεις δουλειά, υπάρχουν. Ωστόσο, εσύ για τον έναν ή τον άλλο λόγο, επιλέγεις απλώς να κλείσεις τα μάτια σου. Μήπως, όμως, έχει έρθει η ώρα να κάνεις αυτό το βήμα;


Ίσως να το σκέφτεσαι καιρό αλλά να φοβάσαι να κάνεις αυτό το βήμα. Ίσως, είναι ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Τα σημάδια ότι πρέπει ν’ αλλάξεις δουλειά υπάρχουν και η απόφαση για το αν θα τα αγνοήσεις ή θα λάβεις δράση, είναι δική σου.

Αν, όμως, είσαι λιγάκι μπερδεμένος… θα προσπαθήσουμε να “ξεδιαλύνουμε” την κατάσταση.

Τα σημάδια ότι πρέπει ν’ αλλάξεις δουλειά

Η καριέρα σου είναι στάσιμη

Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να το θέσουμε διαφορετικά: Βαριέσαι στη δουλειά. Νιώθεις ότι έχουν περάσει χρόνια και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν είχες μια καινούργια πρόκληση, αλλά έχεις κολλήσει στην ίδια καρέκλα.

Νιώθεις ότι τα έχεις βάλει όλα στο αυτόματο και είσαι πλέον έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Ίσως, όμως, πρέπει να σκεφτείς το εξής: Δεν θέλεις ακόμη να φύγεις από τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά ίσως θέλεις να ρωτήσεις τον εργοδότη σου αν υπάρχει μια νέα θέση ή νέες ευθύνες που μπορείς να αναλάβεις.

Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση και θα βρεις την άκρη.

Ανησυχείς για την εξέλιξη της εταιρίας

Ίσως να έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στη δουλειά το τελευταίο διάστημα που δεν σε βρίσκουν και τόσο σύμφωνο. Ανησυχείς για την εξέλιξη της εταιρίας και για τη δική σου.

Έχεις αποδείξει μέχρι στιγμής την αφοσίωσή σου στην εταιρία κι έχεις κάνει ό,τι καλύτερο. Αλλά δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να σε κρατάει και κανείς δεν μπορεί να σε “δέσει” στην καρέκλα σου.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τσεκάρεις τα email μετά τη δουλειά

Δεν έχεις την ενέργεια να πας στη δουλειά

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μείνεις σε μια δουλειά που μισείς ή που απλά δεν σου αρέσει πια. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μιζεριάζεις τις Κυριακές επειδή ακολουθεί Δευτέρα ή να βρίζεις κάθε φορά που χτυπά το ξυπνητήρι το πρωί.

Δεν έχεις καμία όρεξη, καμία ενέργεια να πας στη δουλειά που νιώθεις πως έχεις ριζώσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

Πού θα βρω μια νέα ευκαιρία;

Αν σκέφτεσαι ν’ αλλάξεις δουλειά, υπάρχει μια ανησυχία που σίγουρα θα σου περάσει από το μυαλό: ότι δεν θα βρεις μια νέα δουλειά. Η θέση σου σου παρέχει μια ασφάλεια και είναι λιγάκι τρομακτική η σκέψη ότι δεν θα βρεις άλλη δουλειά. Σε γεμίζει με μια ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Ωστόσο, αν δεν ψάξεις, δεν θα βρεις. Κι αν περνούν ευκαιρίες από μπροστά σου κι απλά τις χάνεις επειδή φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα;

Δώσε περισσότερη προσοχή στις θέσεις που ανοίγουν γιατί μπορεί κάποια να είναι πραγματικά κατάλληλη για σένα.

Είσαι έτοιμη για αυτήν την αλλαγή

Θέλεις πάντα να δικαιολογείς κάθε σου απόφαση και να δρας με βάση τη λογική. Κι αυτό είναι σωστό.

Ωστόσο, μην ξεχνάς και την καρδιά… γιατί δεν χρειάζεσαι πάντα ένα λόγο και μια δικαιολογία για ό,τι κάνεις. Μερικές φορές δεν μπορείς ακριβώς να εξηγήσεις γιατί έχεις ανάγκη από μια νέα αρχή, μια νέα πρόκληση κι αυτό είναι εντάξει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν σε μια δουλειά για όλη τους τη ζωή. Και μπορεί να έχει έρθει και η δική σου στιγμή να κάνεις το επόμενο βήμα.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/ayta-einai-ta-5-simadia-poy-soy-quot-fonazoyn-quot-n-allaxeis-doyleia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ