Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να καταφέρεις να ξυπνάς κάθε μέρα 7 το πρωί! (και να...

Πώς να καταφέρεις να ξυπνάς κάθε μέρα 7 το πρωί! (και να μην γκρινιάζεις)

Ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου πρωινό τύπο. Πάντα είχα στο μυαλό μου το πρωινό ξύπνημα συνδυασμένο με το σχολείο, όπου θυμάμαι να μην θέλω να σηκώνομαι απ’ το κρεβάτι, κυρίως λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας! «Μα είναι τόσο ωραία κάτω απ’ το πάπλωμα και έχει τόσο κρύο έξω απ’ αυτό», έλεγα στη μαμά μου και σηκωνόμουν αναγκαστικά για να μην χάσω το σχολικό. Ναι, τότε το πρωινό ξύπνημα μου φαινόταν μαρτύριο. Κι έτσι συνέχισε να μου φαίνεται για αρκετά χρόνια στη ζωή μου. Μέχρι που τελείωσε η σχολή και ξεκίνησα να δουλεύω με κανονικό όριο.

Στην αρχή της ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία το πρόγραμμά μου ήταν παραπάνω από φορτωμένο -είχα μια βασική δουλειά και μια part-time κάθε μέρα- με αποτέλεσμα να πρέπει να ξυπνάω κάθε μέρα στις 7 το πρωί για να προλαβαίνω και τις δύο δουλειές. Δεν θα σου πω ψέματα, το να γίνω ξαφνικά πρωινός τύπος δεν ήταν εύκολο. «Αναγκάστηκα» να το κάνω, αλλά και πάλι ήταν επιλογή μου! Ήταν επιλογή μου να αναλάβω την πρωινή βάρδια για να μπορώ να έχω δύο δουλειές και ν’ ανταπεξέρχομαι οικονομικά. Κι όταν κάτι είναι τελικά επιλογή σου, το κάνεις και δεν σ’ ενοχλεί κιόλας!


Δεν θα σου πω ότι στην αρχή ήταν όλα εύκολα. Υπήρξαν πολλές μέρες που ξυπνούσα με νεύρα, σιχτίριζα που το είχα κάνει αυτό στον εαυτό μου και δεν είχα καμία όρεξη ν’ ανοίξω το laptop και ν’ αρχίσω να δουλεύω την ώρα που όλοι οι φίλοι μου κοιμόντουσαν. Αλλά με τον καιρό συνήθισα. Βρήκα τους τρόπους που με βοηθούν να ξυπνάω πιο εύκολα, ανακάλυψα ποιες βραδινές συνήθειες με βοήθησαν να έχω ένα ομαλό πρωινό ξύπνημα και μετά από λίγο καιρό το ξύπνημα το πρωί μπήκε για τα καλά στη ζωή μου, σε σημείο που πλέον δεν μπορώ να φανταστώ να ξυπνάω 9 το πρωί και να δουλεύω 10 με 6!

Θα με πεις υπερβολική το ξέρω… Αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον ακόμα και στις διακοπές μου δεν ξυπνάω μετά τις 9! Και πάμε στο κρίσιμο θέμα μας: Πώς καταφέρνω να ξυπνάω κάθε μέρα 7 το πρωί (και να μην γκρινιάζω);;

Prancing Wake Up GIF by Matchbox Studio - Find & Share on GIPHY

Εκπαίδευσα τον οργανισμό μου

Το πρώτο πράγμα που έκανα και σου προτείνω να κάνεις είναι να βρεις πόσες ώρες χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις με ενέργεια τη μέρα σου! Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7 με 9 ώρες ύπνου καθημερινά, αλλά οι δικές σου ώρες μπορεί να βρίσκονται κάπου στη μέση, λίγο παρακάτω ή λίγο παραπάνω!

Προσωπικά, πέρασα ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο πειραματίστηκα με τις ώρες του ύπνου μέχρι ν’ ανακαλύψω τελικά μετά από πόσες ώρες ύπνου νιώθω ξεκούραστη!

Εκτός απ’ αυτό, θα πρέπει να θυμάσαι να είσαι συνεπής σε μια συγκεκριμένη ώρα που πέφτεις για ύπνο γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς πολύ πιο εύκολα.

Εάν τη μια μέρα κοιμάσαι 12, την άλλη 2 το ξημέρωμα και την τρίτη 1, κάπου θα χαθεί η μπάλα και ο οργανισμός σου θα βγει εκτός ελέγχου!

Άλλαξα τις συνήθειές μου πριν τον ύπνο

Στο Ίντερνετ θα διαβάσεις πολλά. Το θέμα δεν είναι να τα ακολουθήσεις πιστά, αλλά να βρεις τι ταιριάζει πραγματικά σε σένα. Άλλοι λένε κρύο μπάνιο, άλλοι ζεστό. Τελικά δεν κάνεις το μπάνιο που εσένα σου αρέσει και σε ξεκουράζει; Κάπως έτσι είναι και οι συνήθειες πριν τον ύπνο!

Αν, για παράδειγμα, συνηθίζεις να πίνεις 2 ποτήρια κρασί μαζί με το βραδινό σου και αντιλαμβάνεσαι ότι το πρωί το κεφάλι σου πάει να σπάσει, δοκίμασε να πίνεις ένα ποτήρι ή κανένα, και να είναι οι καθημερινές σου alcohol-free.

Εγώ έβλεπα σειρές στο κρεβάτι με τον υπολογιστή μέχρι ν’ αφεθώ στην αγκαλιά του Μορφέα. Αφού ξύπνησα 10 φορές κομμάτια και με πόνους στο σβέρκο απ’ τη στάση που είχα όταν μ’ έπαιρνε ο ύπνος, αποφάσισα να κόψω τις σειρές στο κρεβάτι, να βλέπω λίγη τηλεόραση στο σαλόνι κι όταν θα μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα να μην ανοίγω καμία οθόνη! Και είδα ότι λειτούργησε!

Morning Person GIF - Find & Share on GIPHY

Διατροφή

Αυτό κι αν είναι κάτι που έχεις διαβάσει 30.000 φορές! Το θέμα δεν είναι η υπερβολή και να τρως οπωσδήποτε κάθε βράδυ σαλάτα για να κοιμάσαι και να ξυπνάς καλά. Το θέμα είναι να έχεις μια γενικά ισορροπημένη διατροφή μέσα στη μέρα για να έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου και να ξυπνάς ευκολότερα.

Έχεις παρατηρήσει ότι τις μέρες που το έχεις παρακάνει με το junk food, νιώθεις κομμάτια; Αυτό ακριβώς εννοώ!

Εγώ δεν θα σου πω να μην φας ποτέ το burger που λαχταράς, απλά θα σου πω να το απολαύσεις νορμάλ ώρα και ιδανικά μια φορά την εβδομάδα, όχι 10!

Βρήκα το ρόφημα που μου αρέσει

Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι χρειάζομαι εσπρέσο για να ξυπνήσω το πρωί. Με τον καιρό κατάλαβα πως όλα ήταν στο μυαλό μου και ίσα ίσα ο καπουτσίνο (ή όποια άλλη μορφή εσπρέσο έβρισκα!) πρωί πρωί μου καταστρέφει το στομάχι με αποτέλεσμα να ξυπνάω και να νιώθω σαν άρρωστη! Πού να βρεις διάθεση μετά να ξεκινήσεις τη μέρα σου;;

Ξεκίνησα, λοιπόν, να πίνω ελληνικό και είδα τις μέρες μου ν’ αλλάζουν! Μήπως να δεις κι εσύ ποιο ρόφημα προτιμάς το πρωί;

Wake Up Ugh GIF by Demic - Find & Share on GIPHY

Πηγή: https://ipop.gr/tips/pos-kataferno-na-xypnao-kathe-mera-7-to-proi-kai-na-min-gkriniazo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ