Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα8 τρόποι να καταπολεμήσουμε τον εθισμό στο πρόχειρο φαγητό

8 τρόποι να καταπολεμήσουμε τον εθισμό στο πρόχειρο φαγητό

 

Είστε εθισμένοι στα πατατάκια, στα γλυκά και στα έτοιμα φαγητά; Αν και η κατανάλωση τέτοιων ανθυγιεινών φαγητών μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα μας για κάτι νόστιμο, μακροπρόθεσμα, αυτή η συνήθεια οδηγεί σε παχυσαρκία, νωθρότητα και σε ακραίες καταστάσεις, ακόμα και κατάθλιψη. Όσο συχνότερα αντικαταστήσουμε το ανθυγιεινό φαγητό με υγιεινές επιλογές, τόσο συντομότερα θα βρούμε το δρόμο μας προς μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.


1.


Οργανώστε ένα πλάνο

Σκεφτείτε γιατί θέλετε να σταματήσετε το ανθυγιεινό φαγητό. Δοκιμάστε να καταγράψετε αυτούς τους λόγους, γιατί αυτή η δραστηριότητα θα αυξήσει το κίνητρό σας για να προχωρήσετε στην αλλαγή.

2. Κάντε μια δέσμευση στον εαυτό σας

Έχοντας το κίνητρο στα χέρια σας, είναι η στιγμή να δεσμευτείτε στον εαυτό σας. Μπορείτε να το κάνετε καταγράφοντας με λεπτομέρεια τι χρειάζεται να αποφεύγετε. Ύστερα, καρφιτσώστε κάπου αυτή τη λίστα για να τη βλέπετε κάθε μέρα, όπως σε έναν καθρέφτη ή στο ψυγείο σας.

3. Πετάξτε όλα τα ανθυγιεινά τρόφιμα από την κουζίνα σας

Αφού δεσμευτείτε στον εαυτό σας, ξεφορτωθείτε οτιδήποτε έχετε στο σπίτι που μπορεί να σας βάλει σε πειρασμό. Το να κρατήσετε τέτοιες τροφές, ακόμα και στο πιο κρυφό μέρος του σπιτιού, είναι μια βέβαιη συνταγή αποτυχίας.

4. Γεμίστε την κουζίνα σας με υγιεινές επιλογές

Για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να παραγγείλετε έτοιμο φαγητό, διατηρήστε στην κουζίνα σας διάφορες υγιεινές επιλογές. Η καλύτερη λύση είναι να αποτελούν και εύκολες επιλογές πέρα από υγιεινές: φρούτα, κομμένα λαχανικά, γάλα, αυγά, ξηρούς καρπούς.

5. Πιείτε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της μέρας

Το νερό μας κρατά ενυδατωμένους και χορτάτους ανάμεσα στα γεύματα. Έτσι, πίνετε συνεχώς νερό για να μείνετε μακριά από junk food. Αν θέλετε σκέτο νερό, δοκιμάστε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι η πορτοκάλι.

6. Γνωστοποιήστε σε έναν φίλο τη δέσμευσή σας

Είναι σημαντικό να λάβετε στήριξη από τους φίλους και την οικογένειά σας όταν προσπαθείτε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή ζωής. Εμπιστευθείτε λοιπόν τους φίλους σας και ζητήστε τους στήριξη. Είναι κι ένας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι «θα ντραπείτε» να κάνετε ένα βήμα πίσω, όταν εκείνοι θα σας ρωτούν συχνά.

7. Μάθετε να αγνοείτε τις διαφημίσεις και να προσέχετε τις ετικέτες των τροφίμων

Οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να παραφάμε και να επιλέξουμε ανθυγιεινές τροφές αφού παρακολουθήσουμε διαφημίσεις τέτοιων τροφίμων. Καθώς οι διαφημίσεις είναι δύσκολο να τις αποφύγουμε αν βλέπουμε τηλεόραση, διδάξτε τον εαυτό σας να βλέπει κριτικά αυτές τις διαφημίσεις• μην αποδέχεστε παθητικά ό,τι σας υπόσχονται.

8. Ασκηθείτε καθημερινά

Η άσκηση χρησιμοποιείται συμπληρωματικά της υγιεινής διατροφής για να αποκτήσουμε καλή υγεία, αλλά εδώ μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο. Κι αυτό επειδή αν προσπαθούμε καθημερινά να γυμνάσουμε το σώμα μας, μετά θα έχουμε περισσότερες «καλές» ενοχές αν καταναλώσουμε μια ανθυγιεινή τροφή πολλών θερμίδων.

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com/2021/07/tropoi-katapolemisoume-ethismo-anthigieines-trofes/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ