Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχικήxtesini8 Σημάδια Υποθυρεοειδισμού Που Οι Γυναίκες Αγνοούν

8 Σημάδια Υποθυρεοειδισμού Που Οι Γυναίκες Αγνοούν

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια ιατρική κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Υπολογίζεται ότι έως και το 60 τοις εκατό των ατόμων με υποθυρεοειδισμό δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους και από αυτούς που γνωρίζουν, πολλοί δεν αναγνωρίζουν τα διακριτικά σημάδια της πάθησης. Οι γυναίκες, ειδικότερα, είναι πιο πιθανό να έχουν υποθυρεοειδισμό και τα σημάδια μπορεί να παραβλεφθούν εύκολα αν δεν προσέξεις. Εδώ είναι 8 σημάδια υποθυρεοειδισμού που οι γυναίκες δεν πρέπει να αγνοούν.


1. Κούραση

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια του υποθυρεοειδισμού είναι η κόπωση. Αυτό μπορεί να είναι διακριτικό στην αρχή και μπορεί απλώς να φαίνεται σαν γενική κούραση ή έλλειψη ενέργειας. Ωστόσο, εάν αυτό επιμένει και νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, αξίζει να ελέγχεστε.

2. Αύξηση βάρους

Η αύξηση βάρους μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού, καθώς η πάθηση μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού λίπους, ακόμα κι αν τρώτε την ίδια ποσότητα φαγητού και ασκείστε τακτικά.

3. Δυσανεξία στο κρύο

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να δυσκολέψει το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, επομένως μπορεί να διαπιστώσετε ότι κρυώνετε πολύ πιο εύκολα από πριν. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως αίσθημα ψύχους, ακόμα και όταν κάνει ζέστη έξω, ή φορώντας πολλά στρώματα ρούχων όταν οι άλλοι δεν το χρειάζονται.

4. Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού και μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Συνήθως παρατηρείται όταν αρχίζετε να παρατηρείτε περισσότερες τρίχες στο ντους ή στη βούρτσα σας από ό,τι συνήθως.

5. Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού λόγω του γεγονότος ότι η ορμονική ανισορροπία μπορεί να επιβραδύνει την πέψη σας. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκοιλιότητα, αξίζει να εξεταστείτε, ακόμα κι αν δεν έχετε άλλα συμπτώματα.

6. Ξηρό Δέρμα

Το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον θυρεοειδή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να παράγει λάδι, το οποίο είναι απαραίτητο για να διατηρείται το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές.

7. Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι ένα κοινό σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού, καθώς η ορμονική ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διάθεσή σας. Εάν αισθάνεστε επίμονα χαμηλά, αξίζει να ελέγχετε τον γιατρό σας για να δείτε εάν υπάρχει υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.

8. Ακανόνιστες περίοδοι

Οι ακανόνιστες περίοδοι μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού, ειδικά εάν ο κύκλος σας έχει γίνει μεγαλύτερος ή μικρότερος από το συνηθισμένο. Εάν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, αξίζει να το ελέγξετε.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια υποθυρεοειδισμού, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας. Θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μερικές απλές εξετάσεις για να προσδιορίσουν εάν έχετε την πάθηση και να παρέχουν θεραπεία εάν χρειαστεί.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ