Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα7 εναλλακτικές χρήσεις της βαζελίνης

7 εναλλακτικές χρήσεις της βαζελίνης

Η βαζελίνη είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες κρέμες. Χρησιμοποιείται για την ομορφιά καθώς και για τις δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη για διαφορετικούς σκοπούς. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε περιπτώσεις όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τη βαζελίνη.


αφαιρέστε τα σφηνωμένα δαχτυλίδια

Η βαζελίνη είναι ο ιδανικός τρόπος για να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλό σας. Εφαρμόστε βαζελίνη γύρω από το δαχτυλίδι και στρίψτε το. Μετά από λίγο, το δαχτυλίδι θα βγει εύκολα από το δάχτυλό σας.

ξεβουλώστε τις τρύπες στα αυτιά

Εάν οι λοβοί σας κλείνουν αμέσως όταν δεν φοράτε σκουλαρίκια, η βαζελίνη μπορεί να σας βοηθήσει. Απλώστε λίγη βαζελίνη στο λοβό του αυτιού και περάστε το σκουλαρίκι. Θα είναι εύκολο και ανώδυνο.

λάμψτε τα παπούτσια και τις τσάντες σας

Η λάμψη των παπουτσιών και των τσαντών σας με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να χαθεί. Τρίψτε τα με λίγη βαζελίνη για να τους δώσετε μια νέα εμφάνιση. Θα ανακτήσουν την παλιά τους λάμψη και θα χαίρεστε να τα χρησιμοποιείτε!

λιπάνετε κινούμενα μέρη που κολλάνε (μεντεσέδες, φερμουάρ, παιχνίδια)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη για την ομαλή λειτουργία των μεντεσέδων της πόρτας, των φερμουάρ που έχουν μπλοκάρει και κινούμενα μέρη παιχνίδια.

ανοίξτε μπουκάλια που δεν ανοίγουν

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη για να ανοίξετε μπουκάλια που δύσκολα ανοίγουν μετά από λίγο, όπως το βερνίκι των νυχιών. Μετά από κάθε χρήση, απλώστε ένα κομμάτι βαζελίνης γύρω από το στόμιο του βερνικιού νυχιών και την επόμενη φορά θα ανοίξει πανεύκολα.

στη φροντίδα κατοικίδιων ζώων

Η βαζελίνη είναι μια κοινή οικιακή λύση για τις γάτες και τα σκυλιά σας. την χρησιμοποιείτε πάντα αφού μιλήσετε με τον κτηνίατρο σας. Μπορείτε να κάνετε τις γάτες να καταπιούν ένα κομμάτι βαζελίνη, ώστε να αφαιρέσουν πιο εύκολα τις τρίχες που κατάπιναν.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σκυλιά κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, όπου τα πόδια του σκύλου σας γίνονται σκληρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη ώστε να μαλακώσουν!

αποφύγετε τη διάβρωση της μπαταρίας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας. Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη στις κεφαλές της μπαταρίας και θα αποφύγετε τη διάβρωση

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/7-enallaktikes-xrhseis-vazelinhs/?fbclid=IwAR0rSGlj9bnqJEsZtg6XrPIc3WpNMo8fVtY3NRsGWjYbwWDxMoOsVCUt64s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ